Filosofie in Nieuw Land: Bas Haring denkt en vraagt

25/02/2010 11:10

Nieuw Land Erfgoedcentrum

Lelystad - Nieuw Land sluit de lezingencyclus voor de winter van 2009/2010 af met een bijzondere lezing van de populaire filosoof, presentator en schrijver Bas Haring op 9 maart 2010.

Bas Haring denkt & vraagt, schrijft & spreekt. Op een heldere en prikkelende manier probeert hij wetenschap en filosofie betekenis te geven voor het leven. Bas Haring, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden, schrijft boeken en columns en maakt televisieprogramma's. Zijn nieuwste boek "Voor een echt succesvol leven" is een pleidooi voor een onsuccesvol leven. Ook heeft hij het essay "Het Aquarium van Walter Huijsmans" uitgebracht over de vraag waarom we ons zorgen zouden maken over de verre toekomst, en over de vraag of een toekomst zonder natuur nou zo erg is.

In de lezing op 9 maart zal Bas Haring onder meer op filosofische wijze naar Flevoland als cultuurlandschap kijken.

Aanvang is 19.30 uur en de lezing duurt tot ongeveer 21.30 uur. U kunt zich aanmelden tot en met 5 maart via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl o.v.v. lezing 9 maart of via 0320- 225 900. Kijk voor informatie over de prijs van de toegangskaartjes op www.nieuwlanderfgoed.nl Tijdens lezingen kunt u gratis parkeren op het voorplein van Nieuw Land.