Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Maart

Prinses Máxima bezoekt 9 maart 2010 Ondernemershuis Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt dinsdagochtend 9 maart, als lid van de Raad van Microfinanciering, het Ondernemershuis in Den Haag.

De Prinses laat zich tijdens het bezoek informeren over het belang van microfinanciering en begeleiding voor startende ondernemers.

Het Ondernemershuis is een initiatief van de Gemeente Den Haag. Het herbergt een aantal organisaties onder één dak die (startende) ondernemers informeren, ondersteunen en verder helpen met ondernemen. De Kamer van Koophandel Den Haag en kredietverstrekker Qredits hebben samen een microfinancieringspunt in het Ondernemershuis.

Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemingsplannen, maar die hulp nodig hebben bij de uitvoering van die plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching én krediet krijgen zij de kans hun plannen tot werkelijkheid te maken. Ondernemers kunnen terecht bij één van de 36 MF-ondernemerspunten voor intake, advies en het aanvragen van krediet.

Tijdens het werkbezoek spreken de Prinses en andere leden van de Raad met de samenwerkende partijen in het Ondernemershuis. Daarnaast ontmoet de Prinses een aantal ondernemers die, mede dankzij microfinanciering en/of professionele begeleiding door een coach van de Kamer van Koophandel Den Haag of de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een succesvolle onderneming runnen.

4 maart 2010

* © RVD