Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Agenda na de verkiezingen

4 maart 2010

Woensdag 3 maart waren de verkiezingen. In opmaat naar een nieuw dagelijks bestuur zijn er in de binnenstad bijeenkomsten over het nieuw te vormen bestuur. U bent van harte welkom daarbij aanwezig te zijn.

Welke prioriteiten zijn er en wat moet het eerst aangepakt worden? Welke partijen vinden elkaar in een coalitie en welke partijen vormen de oppositie? Wie wordt dagelijks bestuurder en welke wethouder gaat de komende bestuursperiode over welk onderwerp? In deze agenda een overzicht van de bijeenkomsten die onder andere over deze vragen gaan.

9 maart in de Zuiderkerk

Op dinsdag 9 maart bent u vanaf 19.00 uur welkom bij de nieuw gekozen leden van uw raad in stadsdeel Centrum. Zij luisteren die avond naar wat uitgenodigde instellingen, organisaties, buurtgroepen en wijkcentra vinden van een aantal hoofdthema's die in de binnenstad spelen. Ook de vraag waar in het stadsdeel wel of niet op bezuinigd moet worden is belangrijk voor de nieuwe raad.

Formatiebesprekingen in maart

Na de verkiezingen voeren de politieke partijen die gekozen zijn voor de nieuwe raad hun formatiebesprekingen. Welke partijen vinden elkaar en gaan een coalitie vormen? Wie zullen zij voordragen voor het dagelijks bestuur? En wat zijn hun plannen voor de komende periode?

Al deze vragen komen aan de orde bij de start van de politieke onderhandelingen op woensdag 10 maart om 19.30 uur in de Zuiderkerk.

Er staan daarna nog zes avonden gepland: op 16, 17, 18, 23, 24 en 25 maart, afhankelijk van het verloop van de onderhandelingen.
---