Vmbo'ers op bezoek in gevangenis

05/03/2010 15:01

ECABO

Hoe is het om met gedetineerden te werken? Vmbo-leerlingen krijgen hier een antwoord op tijdens hun bedrijfsbezoek aan de Penitentiaire Inrichting Hoogeveen. Kenniscentrum ECABO organiseert dit bedrijfsbezoek in het kader van de actieweken 'Kom in het leerbedrijf'.

Leerlingen door het hele land nemen deze maand een kijkje in het bedrijfsleven. De beveiligingssector trekt net zoals vorig jaar de meeste leerlingen. Een groep van 36 leerlingen van het Roelof van Echten College gaat op dinsdag 9 maart of woensdag 10 maart naar de Penitentiaire Inrichting Hoogeveen. Zij mogen een kijkje nemen achter de tralies en zien hoe het is om daar als beveiliger te werken.

Bedrijven en scholen uit het hele land werken enthousiast mee aan de actieweken. Ruim 1100 leerlingen met interesse voor economisch-administratieve beroepen, ICT en beveiliging brengen een bezoek aan bedrijven in hun regio. De vmbo-leerlingen krijgen een rondleiding door het bedrijf. Medewerkers vertellen over de taken die ze uitvoeren en laten zien hoe dit er in de praktijk uitziet. De vmbo-leerlingen krijgen zo een beter beroepsbeeld.

Kom in het leerbedrijf

De actie 'Kom in het leerbedrijf' loopt van 8 tot en met 26 maart en is een gezamenlijk initiatief van de samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven (verenigd in Colo), VO-Raad, NVS-NVL en Stichting platforms VMBO .

ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. Meer informatie vindt u op www.ecabo.nl.





http://www.kominhetleerbedrijf.nl