NCRV

Man bijt hond

Hoe Dirk het licht zag

Dinsdag 9 maart 2010

18.50 uur, Nederland 2

Een bedrijfsongeval heeft het leven van Dirk Fox ingrijpend veranderd. Als 17-jarige deed Dirk de stekker van een slijpmachine in het stopcontact en kreeg toen een schok van 380 volt.. Op dat moment verscheen Jezus aan de waterkant. De figuur verscheen in fel licht. De verschijning zit nog op zijn netvlies. In zijn huis staan een heleboel Mariabeelden en crucifixen. Na vijftig jaar gaat Dirk weer terug naar de plek waar het gebeurde. âEigenlijk zou iedereen zo'n schok moeten krijgen, aldus Dirk.

In de reallife soap rond de Coco Chanel van Brabant zien we vandaag een uitzinnige Marjan nadat over de show van Roberto Cavalli. Van puur enthousiasme danst ze met een plaatselijke Italiaan op straat. Thuisgekomen spreken we haar over de brunch die ze organiseert.

Op de lijn Steenoven â Gaarkeuken komen we vandaag aan in het Drentse Havelterberg. Daar treffen een man die kapitein is op een ferry. De ene veertien dagen is hij aan het werk, de andere veertien dagen is hijthuis bij zijn drie paarden.

De babbelbox staat in winkelcentrum Stadshart in Zoetermeer.