Politie Zuid-Holland-Zuid

Overval op echtpaar in woning Uilenvliet in Opsporing Verzocht

Zwijndrecht, 08-03-2010

Op dinsdagavond 9 maart as. wordt in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de gewelddadige overval op een bejaard echtpaar in een woning aan de Uilenvliet in Zwijndrecht op 4 februari jl.
Drie onbekende mannen drongen in die nacht tussen 01.30 en 02.00 uur de woning binnen, waar op dat moment de twee bewoners lagen te slapen. Ze werden ruw wakker gemaakt en onder bedreiging van een wapen werd het paar gedwongen geld en sieraden af te gaven. Nadat de overvallers de woning hadden verlaten, werd de politie gebeld. De daders waren toen al gevlucht, hun vluchtroute is niet bekend. De vrouw raakte niet gewond, haar man liep licht letsel op. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De drie daders waren allen donker gekleed en droegen donkere handschoenen. Ze waren tussen de
1.70 en 1.80 meter lang en waren tussen de 20 en 30 jaar oud. De politie is direct na de melding een technisch en tactisch onderzoek gestart. Dit onderzoek loopt nog steeds. Gezien de ernst van de zaak komt de zaak nu in Opsporing Verzocht.

* De uitzending is op dinsdagavond 9 maart op Nederland 1 om 21.50 uur;

* De herhaling van deze uitzending is op woensdagmorgen 10 maart op Nederland 2 om
10.05 uur.