Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 09-03-2010

Oproep getuige mishandeling

AMERSFOORT Op zaterdag 27 februari rond 18.00 uur is een 12-jarig jongetje uit Amersfoort mishandeld door drie onbekende jongens op de Utrechtseweg ter hoogte van de Stadsring. De jongen had het kort daarvoor al bij de Snoukaertlaan aan de stok met het trio, ze achtervolgden hem en sloegen hem vervolgens nabij de kruising. De jongen liep licht letsel op en deed later - op 4 maart melding en aangifte van het incident.

De politie zoekt een vrouwelijke getuige van het geweld richting het jongetje. Zij sommeerde de jongens ter hoogte van de Stadsring al om met het slaan te stoppen. Vervolgens richtten ze zich op de kinderen die de vrouw bij zich had en begonnen aan de kinderen te trekken. Daarop verklaarde de vrouw de politie te bellen waarop het trio er vandoor ging. De vrouw liep ook verder.

Signalement:

De jongens waren rond de 12 jaar. Eén van hen droeg een mitella. Deze jongen zat voor de mishandeling achterop de fiets van een mededader.

De politie is op zoek naar de vrouw of andere getuigen van het incident. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie in Amersfoort via 0900-8844.

Kopstoot

LEUSDEN- Op zondag werd een man aangehouden omdat hij iemand anders een kopstoot had gegeven. Omstreeks 14.20 uur kreeg de politie de melding dat een 55-jarige man uit Nijkerk op het Arsenaal een kopstoot had gekregen van een 45-jairge man uit Leusden. De politie werd gewaarschuwd. De Leusdenaar werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man uit Nijkerk moest zijn wond laten hechten. Vermoedelijk werd de kopstoot gegeven vanwege een eerder conflict.

Tegen paaltje

AMERSFOORT- Op maandagmiddag raakte een snorfietser gewond nadat hij tegen een paaltje was aangereden. Omstreeks 15.35 uur haalde een 17-jarige snorfietser een aantal fietsters in aan de Molenstraat. Door nog onbekende oorzaak botste de jongen uit Amersfoort tegen een betonnenpaal. Hij werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Mislukte ramkraak

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd getracht een pui te rammen van een winkel. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto tegen een pui was gereden van een winkel aan de Leusderweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de auto verdwenen. De auto was zeer vermoedelijk achterruit gereden om de pui van de winkel te rammen. De voordeur raakte ontzet en de gelaagde ruit werd vernield. De dader(s) zijn zonder buit vertrokken. De auto, vermoedelijk een Renault Laguna, raakte aan de achterzijde beschadigd. De politie verzoekt getuigen te reageren via 0900-8844.