Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 09-03-2010

Vermoedelijke overvallers gepakt

UTRECHT- Op maandagavond werd een overval gepleegd op een horecagelegenheid. Korte tijd later konden drie verdachten worden aangehouden.

Omstreeks 22.40 uur werd een overval gepleegd op een horecagelegenheid aan de Cornelis Dirkszstraat. Die negroïde mannen waren de gelegenheid binnengekomen en bedreigden de medewerkster met een wapen. De mannen gingen er korte tijd later met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie werd gewaarschuwd en met een goed signalement op zak keken veel agenten uit naar de daders. Op de Jacob Cabelauwstraat werden twee mannen aangetroffen welke voldeden aan het signalement. Zij werden direct aangehouden. Op de Nicolaas Ruighavenstraat werd een man aangetroffen die voldeed aan het signalement van de derde overvaller. Ook hij werd direct aangehouden.

De politie heeft de zaak in onderzoek. De mannen in de leeftijd van 20 tot 21 jaar uit Ermelo en Zeewolde, werden ingesloten voor verhoor.

Beveiliger met mes bedreigd

UTRECHT Een verdachte bedreigde op maandagmiddag 8 maart een beveiligingsbeambte met een mes. Hij werd later aangehouden.

Rond 17.30 uur zag een beveiliger in burgerkleding dat een man bij een winkel aan de Rijnkade kennelijk meerdere goederen had gestolen. Hij sprak de man aan en verzocht hem aan een controle mee te werken. Vervolgens haalde de man een mes tevoorschijn, maakte meerdere steekbewegingen in de richting van de beveiliger en ging er vervolgens vandoor. De verdachte bleek meerdere spijkerbroeken en truien te hebben gestolen, voor een totaalwaarde van ongeveer 1200 euro. Zijn buit bleef achter.

De politie werd gewaarschuwd en meerdere politie-eenheden keken naar de verdachte uit. Hij bleek met een fiets door Hoog Catharijne in de richting van het Vredenburg te zijn gevlucht. Een motoragent ging met zwaailicht en sirene over de Clarentuin in Hoog Catharijne achter hem aan. Dankzij aanwijzingen van meerdere burgers kon de motoragent de verdachte, een 35-jarige man uit Utrecht, op de Jansbrug (Oudegracht) aanhouden. Hij bleek het mes nog bij zich te hebben. De fiets was vermoedelijk afkomstig van diefstal en is in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De bewaker deed aangifte van diefstal met geweld.

Bedreiging

UTRECHT Een man werd op maandag 8 maart door twee mannen bedreigd en mishandeld. De twee verdachten werden kort daarna aangehouden.

Rond 22.00 uur wilde een 26-jarige man zijn woning aan de Burgemeester Reigerstraat binnengaan. Plotseling stonden er twee mannen achter hem, die hem met een vuurwapen bedreigden. Hij herkende één van de verdachten als een man waar hij in het verleden problemen mee had gehad. Het slachtoffer rende weg, maar de verdachten kwamen achter hem aan, waarbij hij met de dood werd bedreigd. Hij vluchtte een winkel binnen, waar de politie werd gebeld.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten hielden de verdachten, mannen van 24 en 27 jaar uit Utrecht en Dordrecht, aan. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. Bij hen werd geen vuurwapen aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging met de dood.

Steekpartij

UTRECHT Maandagmiddag 8 maart heeft een onbekende man een vrouw gestoken in een winkel aan de Lijnmarkt. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie de melding binnen van de steekpartij. Op de Lijnmarkt aangekomen bleek het slachtoffer door winkelpersoneel opgevangen te zijn. Uit verklaringen bleek dat een man de vrouw om onbekende reden in haar gezicht had gestoken met een scherp voorwerp. De dader vluchtte vervolgens in de richting van de parkeergarage aan de Springweg. De 33-jarige vrouw uit Amersfoort is voor behandeling van haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht.

Het signalement van de dader luidt: een Marokkaanse jongen met een grijze broek, een donker vest met capuchon
en een grijs petje van het merk Gucci.

De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen contact op te nemen met de Politie Utrecht via telefoonnummer 0900 8844. Anoniem melden kan via het telefoonummer 0800 7000.