Gemeente Hilversum

Ruben Assmann en Eva Janssen Hilversums sportman en sportvrouw van het jaar.

publicatiedatum: vrijdag 5 maart 2010

Ruben Assmann mag zich een jaar lang Hilversums sportman van het jaar 2009 noemen. Dat werd donderdag 4 maart bekend gemaakt in de burgerzaal van het Raadhuis. Bij de vrouwen won Eva Janssen de zilveren schaal. Andere winnaars waren meisjes waterpoloteam Ed Hardy-HZC De Robben onder 17 jaar (sportploeg), Anselma van Midden (sporttalent), Rugbyteam Cubs u15 (meest talentvolle sportploeg) en Geert Assmann (sportvrijwilliger).

Sportman 2009
Ruben Assmann van Van Haren Sport, werd uitgeroepen tot Hilversumse sportman van het jaar. Ruben staat al jaren aan de top van de jiu-jitsu sport en behaalde in 2009 wederom vele prijzen. Zo werd hij eerste bij de Open Nederlandse Kampioenschappen te Breda in de `duo mixed' én tijdens de Noord Hollandse Kampioenschappen te Beverwijk in de `duo men en duo mixed.'

Sportvrouw 2009
De tri-atlete Eva Janssen (Gooise Atletiek Club) werd Hilversumse sportvrouw 2009. Zij heeft in 2009 grootse prestaties neergezet. Zo won zij in Frankrijk twee zeer prestigieuze Europese wedstrijden, namelijk de Triathlon de Alpe D'Huez en de triathlon de Gérardmer XL te Frankrijk. Daarnaast won zij de halve marathon van Egmond en triathlonwedstrijden in Enschede, Amsterdam en Schwerin. Ook werd zij derde op het NK in Stein. Haar grootste succes behaalde ze in Perth Australië waar ze tijdens het wereldkampioenschap, 12e werd op de halve afstand.

Sportploeg 2009
Ed Hardy's meisjes waterpoloteam onder 17 jaar, werd Hilversumse sportploeg 2009. Zijn team is op 14 juni 2009 Nederlands Kampioen waterpolo geworden. Een fantastische afsluiting van de aspirantenjaren van dit meidenteam, dat vele resultaten op zowel Kring- als op Bondsniveau behaalde, tijdens de pupillen- en aspirantenperiode. Het merendeel van de meiden zal overgaan naar de seniorencompetitie.

Sporttalent 2009
Anselma van Midden (Gooise Atletiek Club) werd verkozen tot sporttalent t/m 17 jaar 2009. Deze talentvolle atlete werd in 2009 tijdens het NK Atletiek Junioren, met een afstand van 45.52 meter, Nederlands kampioene kogelslingeren. Alweer jaren geleden heeft zij zich op dit onderdeel gespecialiseerd aan de hand van haar trainster Ingrid van Dijk.

Talentvol 2009
Het Rugbyteam Cubs U15 uit Hilversum, is in 2009 ongeslagen door de Nederlandse competitie gegaan. Met grote overmacht behaalde de ploeg, het Nederlands kampioenschap. De jury vond dit rugbyteam zó talentvol, dat zij dit jonge team benoemde tot de `meest talentvolle sportploeg'.

Sportvrijwilliger 2009
Geert Assmann mocht `Het schaap met de vijf poten' in ontvangst nemen. Hij ontving deze Rinus Schaap Prijs in de categorie `sportvrijwilliger van het jaar.' Vanaf 1995 tot heden is Assmann zeer actief bij Van Haren Sport & Wellness. Hij is vooral bekend bij de wedstrijdjudoka's en Jiu-jitsuka's. Hij regelt veel voor de sportschool hij en verricht enorm veel activiteiten rondom de diverse nationale- en internationale wedstrijden in de wedstrijdsport Jiu-jitsu. Geert Assmann heeft ervoor gezorgd dat dit jaar voor het eerst de Nederlandse Kampioenschappen Jiu-jitsu in Hilversum worden gehouden.

De uitslag werd bekend gemaakt door de voorzitter van de jury, Jacques van Rooijen (raadslid PvdA).