Gemeente Hilversum

Persbericht: Zweedse en Italiaanse leerkrachten op bezoek bij Brede School KinderCampus

publicatiedatum: maandag 8 maart 2010

Deze week heeft een groep Zweedse en Italiaanse leerkrachten een bezoek gebracht aan de Brede School KinderCampus in Hilversum. Het bezoek is onderdeel van een twee jaar durend uitwisselingsproject, waarbij leerkrachten van de verschillende landen elkaars scholen bezoeken. Doel van het project is om van elkaar te leren hoe kinderen nog beter begeleid kunnen worden in hun ontwikkeling.

Uitwisseling
Tijdens de uitwisselingsweek observeerden zij elkaar tijdens hun lessen en schoolactiviteiten en gingen daarover in gesprek. Het project wordt ondersteund door het Comenius Lifelong Learning Programme van de Europese Commissie. Wethouder jeugd, Erik Boog heeft deelgenomen aan een gezamenlijk diner.

Verschillen deelnemende landen
Binnen het project is tevens aandacht voor verschillen en overeenkomsten tussen de deelnemende landen op het gebied van wetgeving, huisvesting, dagarrangementen en doorlopende leer- en ontwikkellijnen voor kinderen van 0-12 jaar. Hiervoor is samenwerking met andere organisaties een belangrijke voorwaarde. Binnen de Brede School KinderCampus zijn hierin al verschillende stappen gezet, zoals samenwerking met peuterspeelzalen en het aanbieden van afwisselende naschoolse activiteiten.
Ook wordt kinderen de gelegenheid geboden elkaar na school op het schoolterrein te ontmoeten. De scholen in Italië en Zweden hebben hiermee al veel ervaring opgedaan en deze kennis kan door KinderCampus en andere Hilversumse Brede Scholen gebruikt worden in de verdere Brede Schoolontwikkeling.

KinderCampus is één van de zes Brede Scholen die dit schooljaar in Hilversum van start zijn gegaan. In een Brede School werken onderwijs en organisaties actief samen om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. De gemeente stimuleert deze samenwerking en faciliteert dit op locatie en met inzet van een stedelijk coördinator Brede School.