Stichting Biologica


't Begint al te borrelen in de Hoofdstad van de Smaak 2010


* Algemeen

De landelijke organisatie van de Week van de Smaak heeft `s-Hertogenbosch aangewezen als Hoofdstad van de Smaak 2010. In de aanloop naar september gebeurt er al van alles.

Onder de naam `s-Hertogenbosch Smaakmakend is er in stad en streek volop aandacht voor `beter eten' ofwel Real food. Erkend Smaakmakers verweven producten afkomstig uit eigen streek, biologische, ambachtelijke of seizoensgebonden producten in nieuwe en bestaande activiteiten en events. Niet alleen op culinair vlak. Maar ook binnen de zorg, onderwijs, business, sportieve en culturele sector vindt volop bewustwording plaats over nut en noodzaak van deze producten. Meer nieuws op: www.hoofdstadvandesmaak.nl.

Tv-kookwedstrijd Lekker van Streek
Een van de Erkend Smaakmakers van 's-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak 2010 is de kookwedstrijd Lekker van Streek. Een wedstrijd voor alle Brabanders die het leuk vinden om te kokkerellen en daarbij graag gebruik maken van Brabantse streekproducten. Iedereen met een heerlijk eigen gerecht op basis van ingrediënten van Brabantse bodem, kan zich vanaf nu aanmelden via www.lekkervanstreek.nl en www.omroepbrabant.nl/lekkervanstreek. Omroep Brabant zendt vanaf 10 september gedurende dertien weken elke vrijdag Lekker van Streek uit. In totaal 54 Brabanders zetten dan met behulp van 39 lokale en regionale Brabantse producten hun lekkerste gerecht op tafel. De afvalrace levert uiteindelijk één winnaar op, die zich de beste thuiskok van Brabant mag noemen. Lekker van Streek is een initiatief van landbouworganisatie ZLTO en ontwikkelmaatschappij Agro & Co Brabant. De jurering staat onder leiding van Sven Uijttewaal, met zijn restaurant Coquille winnaar van de tv-wedstrijd Mijn Tent is Top.

Ludieke actie Natuurwinkel Vughterstraat
De Natuurwinkel in de Vughterstraat in 's-Hertogenbosch heeft een ludieke poster (zie download hieronder) gemaakt n.a.v. de "groene overwinning" bij de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen die de poster voor zijn raam hangt maakt kans op KipKado-bon t.w.v. EUR 24,40. In totaal worden 10 bonnen weggegeven; de actie loopt tot 21 maart 2010. Deelnemers die de poster hebben opgehangen kunnen zichzelf kenbaar maken door een briefje met hun naam, adres en telefoonnummer in de groene brievenbus te doen in de Natuurwinkel in de Vughterstraat.

Bijlage Grootte
Poster_Natuurwinkel_maart_2010.pdf 325.32 KB
»

Zie het origineel