Rijksvoorlichtingsdienst

Ondersteuningsteam arbeidsmarktknelpunten gaat langer door

Het ondersteuningsteam om knelpunten op de arbeidsmarkt te signaleren, gaat tot 1 juli 2010 door met zijn werk. Het team werd vorig jaar ingesteld om problemen te signaleren waar publieke en private sectoren op de arbeidsmarkt in de uitvoering tegenaan lopen. Het team zou aanvankelijk op 31 december 2009 stoppen, maar minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft dit initiatief meer tijd, mede om met aanbevelingen te komen voor de periode na de crisis.

Het team heeft zijn rol goed opgepakt, zo oordeelt minister Donner. Het signaleert niet alleen problemen in de uitvoering, maar stapt ook zelf op zaken af en brengt verschillende groepen met elkaar in contact. Het team wil zich in de komende maanden richten op een praktische uitwerking van leerwerkstages.

Daarnaast wil het team kijken naar de positionering van jeugdinstellingen met betrekking tot de geïntegreerde dienstverlening op de werkpleinen. Ook willen de ondersteuners een betere verbinding maken tussen het regionale arbeidsmarktbeleid en afspraken in verschillende sectoren.

Het team bestaat uit: Rudi Nieuwenhoven (ex-directeur Sociale Zaken VNO-NCW, ex-directeur personeelsbeleid KPN), Rienk van Splunder (voormalig vice-voorzitter CNV, CNV bedrijvenbond en Industrie- en Voedingsbond CNV), Tof Thissen (directeur Kwaliteitsinstituut Nederlandse gemeenten, ex-voorzitter Divosa, Eerste Kamerlid GroenLinks, ex-wethouder Roermond), Renata Voss (bestuurslid Albeda College, ex-hoofdinspecteur Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie van de Inspectie van het onderwijs en oud directeur Wetgeving en Juridische zaken ministerie van OCW) en Hans Kamps (voorzitter ABU, SER-kroonlid)

Categorieën: Bestuur, Cultuur en recreatie, Economie, Financiën, Huisvesting, Internationaal, Landbouw, Migratie en integratie, Natuur en milieu, Onderwijs en wetenschap, Openbare orde en veiligheid, Overig, Recht, Ruimte en infrastructuur, Sociale zekerheid, Verkeer , Werk, Zorg en gezondheid

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid