Politie Gelderland-Midden

Wilde achtervolging na ruzie: zes auto's schade
Publicatiedatum: 9-3-2010 10:37:32

ARNHEM - Een wilde achtervolging waarbij uiteindelijk zeker zes auto's schade hadden opgelopen. Dat was het resultaat van een ruzie maandag 8 maart tussen twee Arnhemmers van 35 en 40 jaar. Beiden mannen meldden zich bij de politie en werden aangehouden.

De ruzie begon die dagrond vier uur in de wijk De Laar-West, waar de 40-jarige kennelijk de 35-jarige, een bekende van hem, opzocht omdat hij nog geld van hem tegoed had. Daarbij ontstond ruzie waarbij de 40-jarige tegen een geparkeerde auto voor de woning van de 35-jarige zou hebben getrapt waarbij schade ontstond. De 35-jarige zou daarop een spade hebben gepakt en daarmee de 40-jarige achterna gezeten hebben. Vervolgens wist de 40-jarige in zijn auto te vluchten, maar raakte bij het wegrijden een andere geparkeerde auto. De 35-jarige zou daarbij kans hebben gezien met de spade op de auto van de 40-jarige te slaan.

Aanrijding
De 35-jarige zette daarna de achtervolging in, waarbij het op de Burgemeester Matsersingel tot een aanrijding kwam tussen beide Arnhemmers. Drie andere auto's liepen daarbij schade op, maar niemand raakte gewond. De Arnhemmers reden echter na de aanrijding door en stopten bij het politiebureau, waar ze werden aangehouden. Beide mannen zijn na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.
(025948)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Foto met wapen op Hyves, wapens in beslag genomen
Publicatiedatum: 9-3-2010 10:36:59

VELP - De politie heeft maandag 8 maart in een woning in Velp twee luchtdruk wapens in beslag genomen. Tegen de 22-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt wegens verboden wapenbezit. De politie kwam de man op het spoor nadat de Velpenaar met de wapens een foto had geplaatst op de Internetsite Hyves.

De politie besloot tot het instellen van een nader onderzoek nadat eind februari informatie was binnengekomen over de foto's op Hyves. Bij het onderzoek in het huis van de Velpenaar werden twee luchtdrukgeweren aangetroffen waarvan het bezit verboden is. De Velpenaar zelf bleek niet thuis. Hij werd aan het politiebureau ontboden en heeft inmiddels een verklaring afgelegd. De man vertelde niet te weten dat het bezit van de wapens verboden was. De wapens zijn in beslag genomen; tegen de Velpenaar is proces-verbaal opgemaakt. (025801)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Cocaïne aangetroffen in speeltuintje

Publicatiedatum: 9-3-2010 10:36:25

ARNHEM - In een speeltuintje in de Arnhemse wijk Het Broek zijn maandag 8 maart twee wikkels met cocaïne aangetroffen. De vondst werd gedaan door een spelend kind van 8 jaar.

Het kind vond tijdens het spelen onder een laagje zand twee wikkels met wit poeder in een speeltuintje op de hoek van de Bijnkershoekstraat met de Van Slingelandtstraat en bracht de beide wikkels naar zijn moeder. Die leverde de `buit' af in het politiebureau. Het bleek om een totale hoeveelheid van 0,55 gram te gaan. Een onderzoek naar de herkomst van de harddrugs heeft tot dusver geen resultaat opgeleverd.
(025710)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer gepakt met drugs op zak

Publicatiedatum: 9-3-2010 10:35:49

ARNHEM - De politie heeft maandagavond 8 maart op de Olympus in Arnhem-Zuid een 44-jarige man uit die stad aangehouden omdat hij drugs bij zich bleek te hebben. Agenten zagen de man, een bekende van de politie, rond half elf rijden op een bromfiets. Omdat bekend was dat hij zonder rijbewijs reed lieten ze de Arnhemmer stoppen om hem een bekeuring te geven. Toen de man zijn identiteitsbewijs uit zijn kleding haalde zagen de agenten een bolletje hash uit zijn broekzak vallen. Daarop werd hij verder onderzocht en bleek de Arnhemmer enkele grammen heroïne bij zich te hebben. De man werd vervolgens aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.
(026038)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer (19) aangehouden na vernielingen

Publicatiedatum: 9-3-2010 10:35:09

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandagmiddag 8 maart een 19-jarige jongen uit die stad aangehouden wegens enkele vernielingen. De jongen zou eerst bij een gebouw aan de Eusebiusbuitensingel een ruit hebben ingeslagen met een ketting. Toen gewaarschuwde agenten daar aankwamen bleek de vogel al gevlogen. Toen ze naar de man op zoek gingen zag hij kans in de tussentijd bij hetzelfde pand een ruit in te trappen. Kort daarna zagen agenten de man op het Kerkplein fietsen. Bij een poging hem aan te houden gooide de Arnhemmer zijn fiets naar de politieauto, die daardoor ook beschadigd werd. Het lukte evenwel de jongen aan te houden. Hij bleek ook nog een accu bij zich te hebben van een elektrische fiets, waarvan hij vertelde die dezelfde ochtend te hebben gestolen vanaf het Velperplein. De Arnhemmer is later op de dag na verhoor vrijgelaten en had de vernielingen bekend. Het Openbaar Ministerie bepaalt wat er verder met hem gebeurt. (025872)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na vernieling ruit

Publicatiedatum: 9-3-2010 10:34:23

ARNHEM - Een 20-jarige Arnhemmer is maandagochtend 8 maart door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens vernieling van een ruit. Agenten waren naar een bedrijfspand aan de Kleine Oord geroepen waar iemand een ruit zou hebben ingetrapt. Voor de deur troffen ze de 20-jarige man aan die gelijk vertelde dat hij de ruit had vernield. De man zou tot zijn daad zijn gekomen nadat hij binnen ruzie had gehad met een van de medewerkers.
(025881)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---