Gemeente Lingewaard


Informatie-avonden Park Lingezegen

Ten behoeve van de realisatie van Park Lingezegen ligt van donderdag 4 maart 2010 gedurende
6 weken de ontwerp-intergemeentelijke structuurvisie Park Lingezegen en het MER (milieu-effectrapportage) Park Lingezegen ter inzage in: a. informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst en receptie locatie Andelst
b. Gemeentewinkel gemeentekantoor Huissen
c. bibliotheek Huis der provincie in Arnhem.

Park Lingezegen is een landschapspark dat er voor zorgdraagt dat naar de toekomst het open landschap tussen Nijmegen en Arnhem wordt behouden en gevrijwaard van verdere verstedelijking. Het 1500 ha groot gebied biedt straks ruimte aan mens, water, landbouw en natuur en voorziet daarmee in een kwalitatief hoogwaardig uitloop-en recreatiegebied voor de bewoners van de regio.

De ontwikkelingen die gaan komen, bieden vooral kansen aan iedereen. Kansen op een nieuw toekomstperspectief voor de bewoners in het park en kansen voor de bezoekers om in aanraking te komen met een uniek landschap dat beschikt over recreatieve en educatieve functies die steeds kunnen inspelen op nieuwe trends. Op die manier blijft het park Lingezegen decennialang aantrekkelijk voor de bewoners van Nijmegen, Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard.

Informatie-avonden
Degenen die meer willen weten over de ontwerp-intergemeentelijke structuurvisie Park Lingezegen, de MER-rapportage Park Lingezegen of algemene informatie over Park Lingezegen zijn welkom op de informatieavonden die hiervoor worden gehouden op
- maandag 8 maart 2010 in De Droom, Aamsestraat 32 te Elst of
- woensdag 17 maart 2010 in het Wapen van Bemmel,Dorpsstraat 52 te Bemmel.
De informatie-avonden zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Tijdens de informatie-avonden verzorgen DHV en SAB een plenaire presentatie. Tijdens deze avond is er geen gelegenheid tot formele inspraak. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie over deze informatieavonden kunt u terecht bij projectbureau Park Lingezegen, tel. (026) 35 95 51.