Politie Groningen

Dinsdag 9 maart 2010

Provincie Groningen, 09-03-2010

Politie lost inbraken op

WINSCHOTEN De politie heeft in februari aanhoudingen verricht naar aanleiding van enkele inbraken in Winschoten en Midwolda. Een 17-jarige inwoner van Winschoten is verantwoordelijk voor een auto-inbraak in zijn woonplaats, een woninginbraak in diezelfde plaats en een woninginbraak in Midwolda. Bij deze laatste inbraak was ook een 14-jarige inwoner van Winschoten betrokken. De drie incidenten vonden eind 2009 plaats. Bij de inbraken waren onder andere geld en juwelen gestolen. Een deel van de buit werd teruggevonden. De politie kwam de verdachten op het spoor na een tip en de kennis die de jeugdagent heeft van jonge inwoners in Winschoten. Het einddossier is naar het Openbaar Ministerie gestuurd. Beide verdachten zijn in afwachting van hun zaak op vrije voeten gesteld.

Zelfgemaakt stroomstootwapen in beslag genomen

GRONINGEN - De politie in Groningen heeft onlangs een zelfgemaakt stroomstootwapen in beslag genomen. Op een school in Groningen vond een docent in december de omgebouwde wegwerpcamera en waarschuwde de politie. Die heeft het apparaat voor onderzoek meegenomen. Tegen de eigenaar van het wapen, een 16-jarige inwoner van Hoogezand, is proces-verbaal opgemaakt. Het cameraatje valt onder de wet wapens en munitie en is daarom in beslag genomen.

Alcomobilist moet rijbewijs inleveren

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht op de Schoolhom in Groningen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de man in zijn auto bij het Akerkhof in verboden richting reed. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,4. Hierop werd het rijbewijs van de 25-jarige ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor naar huis.

Hennep ontdekt in woning

NIEBERT De politie heeft maandagochtend in een woning aan de Halbe Wiersemaweg in Niebert een hoeveelheid hennep in beslag genomen. In het huis vond de politie behalve een kwekerij met 445 planten ook enkele zakken gedroogde henneptoppen. Na weging bleek het om ongeveer vijf kilogram hennep te gaan. De 61-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Hij is op het politiebureau verhoord. De politie maakt proces-verbaal op. De goederen die in beslag zijn genomen zijn vernietigd.

Cel in na tankbeurt

GRONINGEN De politie heeft maandagavond op de Paterswoldseweg in Groningen een 32-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De Stadjer had getankt bij een benzinestation, maar bleek de rekening niet te kunnen betalen. Uit navraag bleek dat de 32-jarige een boete van bijna 600 euro open had staan. Omdat hij deze ook niet kon betalen werd hij door agenten meegenomen om een vervangende gevangenisstraf van 9 dagen uit te zitten. Op het politiebureau bleek dat hij zijn
identiteitskaart had vervalst. De politie maakt proces-verbaal op. Met het tankstation is een betalingsregeling getroffen.

Alcoholcontroles in de ochtend

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft maandagochtend op verschillende locaties in de provincie gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Op de Zielstraweg in Groningen verkeerde één beginnend bestuurder onder invloed van 0,45 promille alcohol. Hij heeft een rijverbod gekregen. In totaal werden 424 bestuurders gecontroleerd. Op de Kluiverboom werden 7 bestuurders gecontroleerd. Een 40-jarige automobilist uit Harkema verkeerde onder invloed van 1,15 promille alcohol. Ook hij kreeg een rijverbod.

Regiopolitie Groningen controleert op alcohol in het verkeer om te zorgen dat het aantal ongevallen daalt en dat minder mensen met een slok op achter het stuur kruipen. Controles kunnen op elk moment van de dag plaatsvinden. Ook in de ochtend. Klik hier voor meer informatie op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleerde Regiopolitie Groningen op diverse plaatsen en tijdstippen. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1180, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1212, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2113, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 1560, aantal overtredingen: 483, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 953, aantal overtredingen: 173, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Winschoten, Zuiderveen: aantal geregistreerde voertuigen: 1392, aantal overtredingen: 159, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1455, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur. N

* Niebert, Molenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 509, aantal overtredingen: 79, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

STADSKANAAL In de omgeving van de Continentenlaan werd maandagmorgen een (brom)fietscontrole gehouden. Gedurende de controle werden enkele tientallen bestuurders gecontroleerd. Vijf fietsers hadden geen verlichting. In het voorbijgaan werd ook een automobilist aan de kant van de weg gezet. Hij droeg geen veiligheidsgordel.