Gemeente Tilburg

Persbericht
9 maart 2010

IJshockeyclinics warming-up voor WK in Tilburg

Trappers-speler Rody Jabobs verzorgt clinics voor leerlingen basisonderwijs

Vandaag om 13.30 uur is in IJssportcentrum Tilburg de aftrap van een zevental ijshockeyclinics voor leerlingen van het basisonderwijs. Rody Jacobs, 108-voudig international, speler van de Tilburg Trappers en sportambassadeur van Tilburg verzorgt de clinics. Het doel is de jeugd bekend te maken met de ijshockeysport. De jeugdclinics worden georganiseerd als warming-up voor het aanstaande WK IJshockey in Tilburg. Dit kampioenschap wordt van 19 tot en met 25 april in IJssportcentrum Tilburg gehouden.

Onderdelen ijshockeyclinic

De ijshockeyclinics worden gehouden in IJssportcentrum Tilburg en op de ijshockeyvloer van de Ireen Wüst IJsbaan. Naast schaatstechniek komen onderdelen als passing, schieten en de spelregels aan bod. In totaal doen 200 kinderen mee aan de trainingen. De overige clinics zijn op 15, 18, 22, 25, 30 maart en 1 april.

WK IJshockey in Tilburg

Van 19 t/m 25 april is Tilburg gastheer van het WK IJshockey, divisie
1. IJssportcentrum Tilburg is het decor voor dit Wereldkampioenschap. Naast Nederland nemen nog 5 landen deel aan het eindtoernooi: Japan, Litouwen, Oekraïne, Oostenrijk en Servië. De organisatie van het WK is in handen van de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) en gemeente Tilburg. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.wc2010tilburg.com.

---