Gemeente Winterswijk


Gemeente koopt grond voor openbaar parkeerterrein bij rotonde de Peperbus

Het college van burgemeester en wethouders heeft overeenstemming bereikt met projectontwikkelaar De Peperbus BV over de aankoop van de voormalige Nissanlocatie aan de Ravenhorsterweg nabij de rotonde de Peperbus. De gemeente wil op het nu braakliggende terrein gedurende een periode van tenminste 10 jaar een openbaar parkeerterrein inrichten.

Bezoekers van het centrum krijgen hiermee de mogelijkheid ook aan deze zijde van het centrum de auto te kunnen parkeren waarna men via de Meddosestraat naar de Markt kan lopen. De gemeente ziet dit als een belangrijke impuls voor de Meddosestraat. Daarnaast moet het parkeerterrein voor een deel ook dienen als opvang voor het tijdelijk buiten gebruik stellen van parkeerplaatsen aan de achterzijde van de Meddosestraat aan de Scholtenbrug. Deze kunnen gedurende een langere tijd niet gebruikt worden als begonnen wordt met de revitaliseringsplannen voor het eind van de Meddosestraat die de gemeente op dit moment samen met particuliere eigenaren en De Woonplaats aan het uitwerken is.

Woningen en kantoren
De Peperbus heeft in 2009 een verzoek ingediend bij het college om medewerking te verlenen aan een bouwplan voor woningen en kantoren op de Nissanlocatie. De ontwikkelaar heeft zich echter bereid verklaard de grond aan de gemeente te verkopen onder voorwaarde dat zij over 10 jaar het eerste recht van terugkoop krijgt en de gemeente te zijner tijd medewerking wil verlenen aan een bestemming die de bouw van woningen en kantoren mogelijk maakt. Deze wijzigingsbevoegdheid is ook nu al in het bestemmingsplan opgenomen. Daarnaast is afgesproken dat dan ook de mogelijkheid wordt onderzocht om bebouwd openbaar parkeren op te nemen.