Gemeente Lansingerland

Leefbaar 3B start coalitieonderhandelingen

Afgelopen weekend hebben Jan Pieter Blonk en Henk Meester namens Leefbaar 3B verkennende gesprekken gevoerd met alle in de gemeenteraad vertegenwoordigde partijen.

Op basis van de verkiezingsuitslag en de gevoerde gesprekken hebben de onderhandelaars van Leefbaar 3B de fractie van Leefbaar 3B voorgesteld om besprekingen aan te gaan met de VVD en de ChristenUnie. Maandagavond 8 maart heeft de fractie van Leefbaar 3B hiermee ingestemd. Vanochtend zijn beide partijen uitgenodigd. De eerste bespreking is gepland voor 10 maart om 13:30 uur.

Â

Doorslaggevend voor deze keuze is dat de genoemde drie partijen hetzij gegroeid zijn, hetzij gelijk gebleven zijn bij de verkiezingen van 3 maart ten opzichte van de verkiezingen van 2006. De door Leefbaar 3B beoogde coalitie doet dus het meest recht aan de verkiezingsuitslag en is naar de mening van die partij ook programmatisch haalbaar.

Â

Samenvattend

Leefbaar 3B, de VVD en de ChristenUnie gaan gesprekken aan om te komen tot een coalitieakkoord met het doel het vormen van een college van Leefbaar 3B, VVD en ChristenUnie.