Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 maart 2010

Aanhoudingen na onderzoek beroving

Enschede

Twee Enschedeers van 18 jaar zijn maandag de 8e maart aangehouden. Zij worden ervan verdacht in ieder geval betrokken te zijn geweest bij een beroving die op vrijdag 19 februari werd gepleegd en waarna een onderzoek werd ingesteld.

Vrijdag 19 februari werd op de Minkmaatstraat in Enschede en 66-jarige mevrouw beroofd van haar handtas. Naar aanleiding van het eerste onderzoek werd dezelfde dag een 20-jarige Enschedeer aangehouden. (zie hieronder het cursief afgedrukte persbericht van destijds)

Een onderzoek werd verder ingesteld en naar aanleiding hiervan werden maandagmorgen 8 maart twee Enschedese jongens van 18 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de beroving op 19 februari. Beiden zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Ook de eerder aangehouden 20-jarige zit nog vast. Het wordt niet uitgesloten dat zij verantwoordelijk zijn geweest voor meerdere berovingen. (20100015400 / 20100015424

Aanhouding straatroof

Enschede

Op vrijdag 19 februari omstreeks 14.15 uur is een 66-jarige vrouw uit Eibergen op de Minkmaatstraat in Enschede, ter hoogte van de Leliestraat, beroofd van haar handtas. Dit gebeurde door iemand die achter haar liep. Toen ze zich omdraaide zag ze twee mannen wegrennen richting de Oldenzaalsestraat. Op basis van getuigenverklaringen heeft de politie enige tijd later een 20-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze straatroof. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

Jongen aangehouden na vernielingen, reed tevens onder invloed en zonder rijbewijs

Enschede

Een 18-jarige Enschedese jongen is maandagmiddag 8 maart aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere vernielingen te hebben gepleegd in de woning van zijn moeder. Daarnaast werd hij rijdend in een auto aangetroffen terwijl hij onder invloed verkeerde en niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Maandag 8 maart werd omstreeks 17.40 uur gemeld dat er problemen waren in een woning aan de Ekersdijk in Enschede. Een zoon van de bewoonster, die niet bij zijn moeder woonachtig is, zou meerdere vernielingen hebben gepleegd en zijn moeder hebben bedreigd. Hierna was hij in een auto weggereden terwijl hij de nodige alcoholische versnaperingen had genuttigd. Deze auto werd even later op de Robert Scottstraat in Enschede aangetroffen met de 18-jarige zoon achter het stuur. Hij bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcohol te zijn en aan het bureau wees de ademanalyse 1.50 promille uit. Tevens is de 18-jarige niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De auto waarin hij reed is afgesleept. Aan het bureau is hij later, in verband met de vernielingen en de bedreiging, in verzekering gesteld. (2010020646 / 2010020649)

Jongen aangehouden i.v.m. diefstal met geweld

Almelo

Een 16-jarige Almelose jongen is maandagmiddag 8 maart aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op zondag 7 maart betrokken te zijn geweest van diefstal met geweld van een telefoon. Hiervan was door een 14-jarige Almelose jongen aangifte gedaan.

Zondagmiddag 7 maart meldde rond 15.00 uur een 14-jarige Almelose jongen aan het bureau dat hij even daarvoor aan de Rosa Luxemburgstraat in Almelo van zijn telefoon was beroofd. Hij had daar gelopen toen hij werd aangesproken door een groepje jongens. Zij vroegen om geld en hij kreeg een klap in zijn gezicht waarop hij viel en zijn telefoon uit zijn zak rolde. Deze telefoon werd door een van de jongens opgepakt en ze gingen er van door. O.a. op een bromfiets waarvan het kenteken door een getuige werd genoteerd.

Maandagmiddag 8 maart werd omstreeks 17.00 uur gemeld dat op de Maardijk een bromfietser onderuit was gegleden en tegen een geparkeerde auto tot stilstand was gekomen. Nadat de aanrijding was afgehandeld bleek het hierbij te gaan om de bromfiets waarvan door de getuige zondagmiddag het kenteken was genoteerd. De bestuurder was de te naam gestelde, een 16-jarige Almeloer. Deze laatste is hierop aangehouden in verband met de gepleegde diefstal met geweld van zondagmiddag. Hij is overgebracht naar het bureau waar hij voor nader onderzoek, in overleg met justitie, in verzekering is gesteld. (2010020312)

Verwarde vrouw gooit hete kolen naar agenten Almelo
Op maandag 8 maart omstreeks 17.15 uur werd een woningbrand gemeld aan de Parallelweg.

De ter plaatse gekomen agenten gaan de woning binnen om te controleren of er bewoners binnen zijn. In de hal treffen zij de 42-jarige bewoonster aan die haar woning niet wil verlaten. Als de agenten de vrouw voor haar eigen veiligheid uit huis proberen te halen, gooit de verwarde vrouw met een pan hete kolen. De kolen raken een agent maar verwonden hem niet. Hierop wordt de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De brandweer weet het vuur te doven en erger wordt daarmee voorkomen. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dit onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan en waarom de vrouw tot haar daad is gekomen. (2010020659)

Koperdief op heterdaad betrapt

Enschede

Maandagavond 8 maart rond 21.00 uur is een 33-jarige man uit Enschede op heterdaad betrapt bij het stelen van koper bij een bouwterrein aan de Beekstraat in Enschede. Surveillerende agenten zagen bij het bouwterrein de man koperen kabels in zijn fietstassen stoppen. Na raadpleging bleek het te gaan om een veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en zal bij justitie worden voorgeleid. (2010020674)

Amsterdammer aangehouden voor bedrijfsinbraak in Almelo Almelo
Naar aanleiding van onderzoek is er op maandag 8 maart een 55-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor een bedrijfsinbraak. De inbraak werd gepleegd op 24 februari 2010 bij een bedrijf aan de Van der Hoopweg in Almelo. Hierbij werd een raam opengebroken om binnen te komen en werden o.a. telefoons gestolen. De verdachte is overgebracht naar Almelo en in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2010016705)

Brooddief op heterdaad betrapt Vroomshoop
Dinsdagmorgen 9 maart is een 23-jarige man uit Vroomshoop op heterdaad betrapt bij het stelen van brood bij een supermarkt aan het Julianaplein in Vroomshoop. Naar aanleiding van een eerdere melding hebben politieagenten meerdere keren gepost bij de supermarkt. Op dinsdagmorgen rond 4.30 uur werd de man gezien terwijl hij brood wegnam. Hij is aangehouden en zit vast op verdenking van meerdere brooddiefstallen. (2010020540)

Getuigen gezocht vernieling bemalingsinstallatie Rijssen
De politie is op zoek naar getuigen inzake een vernieling van de bemalingsinstallatie bij de bouwput van de spoorwegondergang aan de Molenstalweg te Rijssen. Door een vroegtijdige constatering zijn mogelijk ongelukken voorkomen.

In het afgelopen weekend zijn er bij de d.m.v. hekken afgesloten bouwput 10 koppelingen losgemaakt, waardoor de bemaling werd stopgezet. Hierdoor zijn er tientallen kubieke meters water de bouwput ingestroomd. Dit had tot gevolg dat er zand onder de bovenleiding en onder het naastgelegen spoor was weggespoeld. Er is 1 spoor buiten gebruik gesteld en busvervoer ingezet om mogelijke ongelukken te voorkomen. De toegebrachte schade bedraagt minimaal 30.000 euro.

De politie vraagt getuigen zich te melden bij de Politie Twente, team Rijssen-Holten. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010020448)

Gewonde bij eenzijdig ongeval
Haaksbergen
Maandagmorgen 8 maart is een 36-jarige man uit Almelo gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval aan de Beckummerweg in Haaksbergen. Zijn auto kwam door gladheid in de sloot terecht. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (2010020417)

Gewonden bij eenzijdig ongeval Geesteren
Maandagmorgen 8 maart kwam een auto door gladheid in de sloot terecht aan de Landriteweg in Geesteren. Van de vier inzittenden zijn er twee, een 24-jarige man uit Steinhagen (D) en een 44-jarig man uit Stadt Steinfurt (D), per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 46-jarige bestuurder uit Nieuwleusen bleef ongedeerd. (2010020470)