Gemeente Leeuwarden

Opening Opening

Het Tramkwartier is weer in bedrijf

Bron: Gemeente Leeuwarden (09-03-2010)

Waar ooit trams werden ingekwartierd, staat nu een prachtig gebouw waar door innovatieve samenwerking op unieke wijze invulling wordt gegeven aan wonen, zorg en welzijn. Op 5 maart 2010 was de opening van de zorg- en welzijnsvoorzieningen in de commerciële ruimten. Elkien, Palet en de gemeente Leeuwarden daagden de aanwezigen uit om hun visie op wonen, zorg en welzijn te geven in een debat.

Het project Tramkwartier bestaat uit 8 koopappartementen met daaronder commerciële ruimte en 17 zorgappartementen. Bouwbedrijf Lont start in 2010 ook nog met de bouw van 16 eengezinswoningen.

Zorg staat in het Tramkwartier voorop. Zo komen in de commerciële ruimten een fysiotherapeut, een huisarts, een zorgsteunpunt van Palet, een dagopvang voor ouderen en een ouderensociëteit. Er zijn zelfs plannen voor een buurtwinkel. Een twintigtal vrijwilligers uit de wijk zetten zich al met hart en ziel in voor de sociëteit en ontwikkelde een compleet weekprogramma.

Het Tramkwartier is gebouwd vanuit het gedachtegoed van woonservicezones. De gemeente Leeuwarden ontwikkelt, samen met een aantal woningcorporaties en zorgaanbieders, dertien zogenaamde woonservicezones. Een initiatief, waardoor ouderen, maar ook jongeren met een beperking, langer zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen wijk. En dat met alle voorzieningen binnen handbereik!