Politie Zeeland


---


W-404-2010 Gewonden bij ongeval A58
Dinsdagmorgen rond 07.40 uur vond op de noordbaan van de A58 ter hoogte van Arnemuiden een verkeersongeval plaats. Daarbij raakten drie personen gewond.
Uit de richting Goes kwam een bestelauto aanrijden die werd bestuurd door een 45-jarige man uit gemeente Kapelle. Vanaf Arnemuiden reed een personenauto de oprit van de A58 (gegevens inzittenden nog onbekend).

Door nog onbekende oorzaak raakt de personenauto in de slip bij het oprijden van de A58. Komt in tegengestelde richting te staan op de rijstrook waar op dat moment de bestelauto rijdt (rechterrijstrook). De bestuurder van de bestelauto trapt vol op de rem, maar kan een frontale aanrijding niet meer voorkomen. Bij de aanrijding raakten drie personen gewond. Diverse hulpdiensten alsmede een traumahelikopter kwamen ter plaatsen.

De bestuurder van de bestelauto raakte licht gewond, wat kneuzingen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Kon na onderzoek weer naar huis.

De twee inzittenden van de personenauto, de bestuurder en een passagier raakten beiden gewond. Bestuurder werd met vermoedelijk beenletsel overgebracht naar ziekenhuis in Vlissingen. Zijn passagier werd, met mogelijk inwendig letsel, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Goes per ambulance (trauma-arts reed mee).

Ten gevolge van het ongeval heeft Rijkswaterstaat bij de afslag Heinkenszand de snelweg 'dichtgezet'. Tussen Heinkenszand en Arnemuiden werd het verkeer 'leeggetrokken'. Dit was ongeveer 5 km file op dit stuk snelweg (volgens rijkswaterstaat). Dit duurde tot ongeveer 08.45 uur. Verkeer werd de snelweg afgeleid richting Arnemuiden en Nieuw en Sint Joosland.

Rond 10.00 uur weg weer helemaal vrij.





Politie Zeeland