Gemeente Gilze en Rijen

Samen Zichtbaar Beter

Buurtplannen hebben de toekomst

In 2009 hebben de gemeente Gilze en Rijen, woonstichting Leyakkers en de politie het initiatief genomen om samen met bewoners buurtplannen te gaan ontwikkelen.

Het motto waaronder dit gebeurt luidt Samen Zichtbaar Beter.

We zijn nu met twee buurten gestart. De Pastoor Gillisstraat e.o. en een gedeelte van de wijk Wolfsweide.

Wat is een buurtplan?
Wij willen graag weten wat er leeft in een buurt, wat bewoners vinden van de leefbaarheid en welke verbeterpunten er zijn. Er is een enquête ontwikkeld met dertig vragen, die verband houden met de beleving van de woonomgeving. Deze enquête hebben we naar bewoners verzonden of gebruikt in bijeenkomsten met bewonersorganisaties in de buurt.

Uitkomsten
Voor de Pastoor Gillisstraat en omgeving zijn de resultaten van deze bekend. In totaal zijn er zeventien verbeterpunten aangegeven. Deze variëren van overlast door hangjeugd tot een slecht imago van de buurt.

Aanpak
Omdat we niet alle verbeterpunten tegelijk kunnen aanpakken, hebben we op 8 maart een bijeenkomst voor bewoners van de Pastoor Gillisstraat e.o georganiseerd. In het weekblad van woensdag 17 maart 2010 doen wij verslag van de bijeenkomst en zullen we laten zien hoe we Samen Zichtbaar Beter worden.

Datum bericht: 9 maart 2010