Gemeente Beek


Opening expositie gemeentehuis

Vanavond om 20.00 uur opent wethouder Thijs van Es een expositie in het gemeentehuis met werk van Nicole Renier, Anja Spronk, Jolande Hahn en Godelief Ceulemans.

Â

Nicole Renier

Nicole Renier studeert aan de kunstacademie in Maasmechelen, richting schilderen, 1ste jaar specialisatie. In haar werk laat zij zich inspireren door haar jeugdherinneringen. Ze probeert deze melancholie te vatten in de fragiliteit en de transparantie in de lichaampjes van de geportretteerde kinderen. Zo legt ze de vluchtigheid van het moment vast. De techniek bestaat uit inkt op bruin verpakkingskarton (grotendeels gebruikt). Het golfpatroon in het karton geeft een extra dimensie. Vaak overgiet ze haar werken met water om ze daarna in de zon te laten drogen.

Â

Anja Spronk

Met krachtige penseelstreken, veel verf en grote kwasten strijkt Anja pure kleuren in organische vormen. Het mengen gebeurt op het doek zelf. Belangrijk vindt ze dat er met hand en kwast geschilderd wordt, niet gepoetst: de zichtbaarheid van het proces moet diepte brengen. In deze lijnen, die vaak uit de directe nabijheid komen, komt ze, en met haar de toeschouwer, tot ontdekkingen op het doek. Een boeiende, soms moeilijke reis, op zoek naar de juiste combinatie van kleuren, lijnen en vlakken. Naar dé juiste compositie.

Â

Jolande Hahn

Jolande Hahn is geboren in Amstenrade maar heeft haar hele jeugd doorgebracht in Beek. In 1994 volgde ze de vakopleiding Visagie en Grime en werkte ze op freelance basis voor o.a. fotografen en toneel en operagezelschappen. Daarnaast gaf ze enkele jaren les als gastdocente op het Arcuscollege. In 2004 startte ze de opleiding schilderen aan de kunstacademie in Maasmechelen waar ze in 2009 afstudeerde.

Â

Godelief Ceulemans

Na haar couture opleiding heeft Godelief Ceulemans de kunstacademie mode in Arnhem gevolgd. In Maasmechelen heeft zij de vijfjarige opleiding schilderkunst met succes afgerond. Momenteel is zij zelfstandig ondernemer, woonachtig in Selfkant- Wehr. Zij ontwerpt en maakt kleding, accessoires en schilderijen. Ieder stuk is uniek, wordt met de hand gemaakt en beschilderd, bestikt of van wol gevild.

Â

De expositie is geopend van ma. t/m vrij. van 9.00 uur - 12.30 uur, op woe. van 14.00 - 19.00 uur en op zondag 21 maart van 11.00 - 17.00 uur.