Gemeente Spijkenisse


Subsidies voor sportverenigingen

09 maart 2010

Geld

De gemeente Spijkenisse stimuleert sportverenigingen bij het aantrekken van jonge leden, omdat het belangrijk is dat kinderen al jong regelmatig bewegen en leren sportief met elkaar om te gaan.

Maar niet alleen sportiviteit en respect, ook gezond sporten staat hoog in het vaandel bij de gemeente Spijkenisse. De gemeente subsidieert daarom sportverenigingen die hiermee actief aan de slag gaan', aldus wethouder Gert-Jan 't Hart.

Sportaanbieders krijgen subsidie van de gemeente voor het organiseren van sportactiviteiten speciaal voor kinderen en jongeren van 10 tot en met 16 jaar. De subsidie is bedoeld om meer jeugdleden bij sportverenigingen te krijgen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient de sportaanbieder opgericht te zijn bij notariële akte en ingeschreven te staan in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel.

Sportverenigingen kunnen zelf een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van sportief en respectvol gedrag. Verenigingen kunnen subsidie krijgen als zij beleid hebben dat gericht is op het stimuleren van sportief en respectvol gedrag door (jeugd)leden, ouders en toeschouwers, en zich actief daarvoor inzetten.

Tenslotte kunnen sportverenigingen ook subsidie krijgen voor het aanschaffen van een AED en getraind zijn in het omgaan met het apparaat. Dit houdt in dat de sportaanbieders bij een hartstilstand binnen 6 minuten 112 bellen en kunnen starten met reanimatie door middel van de AED.

De volledige tekst van de beleidsregels is te vinden op www.spijkenisse.nl bij Verordeningen, Welzijn-Cultuur-Onderwijs. Voor vragen over de betreffende subsidiemogelijkheden: gemeente Spijkenisse, telefoonnummer (0181) 69 69 69 of via e-mail: gemeente@spijkenisse.nl