Provincie Overijssel


* Geslaagde netwerkbijeenkomst ICT Diensteninnovatie

Geslaagde netwerkbijeenkomst ICT Diensteninnovatie

9 maart 2010

Ruim 55 deelnemers waren op donderdag 4 maart 2010 in de statenzaal van het provinciehuis aanwezig bij de start van de nieuwe subsidietender ICT Dienstverlening 2010. Deze netwerkbijeenkomst was georganiseerd om een succesvol startpunt te vormen voor (subsidie)projecten binnen de verschillende toepassingsdomeinen onderwijs, kennistransfer & innovatie support, creatieve industrie, publieke dienstverlening en zorg, wonen & welzijn. Deze succesvolle 4e bijeenkomst van het programma ICT Diensteninnovatie stond in het teken van `samenwerken, kennisdelen en netwerken'.

Subsidietender ICT Diensteninnovatie 2010 gelanceerd

Tijdens de bijeenkomst heeft de programmaleider drs. A. van de Maat gesproken over de subsidieregeling en subsidietender 2010. Er is een aanscherping van de focus en massa aangebracht om de investeringen in de maatschappelijke en zakelijke dienstverlening uit het proefniveau te halen en om te zetten in een robuuste ontwikkeling. Hiervan profiteren zowel de maatschappij als het bedrijfsleven. Projecten komen voor subsidie in aanmerking indien zij een aantoonbare economische meerwaarde en toenemende werkgelegenheid voor Overijssel garanderen.

Daarnaast werd door de gastspreker dr. Ir. W. Janssen van Novay (voormalige Telematica Instituut) op een inspirerende wijze stilgestaan bij recente ontwikkelingen rondom innovatieve diensten en ICT.

Samenwerken en netwerken middels borrelpraat-instrument!

De bijeenkomst maakte duidelijk dat de deelnemers aan de bijeenkomst bereid zijn om `samen' te werken aan werk, te netwerken en kennis willen delen over projectideeën. De actieve participatie van de deelnemers tijdens de bijeenkomst, maar vooral tijdens de actieve match-making in de middag middels het ICT-instrument `borrelpraat' van Novay zorgde er voor dat er meer contacten zijn gelegd en werkafspraken zijn gemaakt in de voorbereidingsfase van de projecten. De bijeenkomst kan daarom opnieuw een netwerksucces genoemd worden.

Subsidieprojecten delen kennis

De deelnemers hebben in de comfortabele stoelen van de statenzaal in het provinciehuis kennis gemaakt met al lopende projecten en partijen die voornemens hebben een subsidieaanvraag in te dienen. De middag werd afgesloten door de leden van het programmamanagement. Zij namen de feestelijke uitreiking van bloemen voor hun rekening aan projecten die zijn toegewezen uit de laatste tenderronde van 2009. Na afloop van de bijeenkomst was er de gelegenheid om onder het genot van een drankje het programmamanagement nog extra aan de tand te voelen en tussen de deelnemers ervaringen en contacten uit te wisselen.

Pitchsessies

Op 17 en 31 maart en 7 april worden er pitchsessies georganiseerd door het programmamanagement. Deze pitchsessies bieden potentiële subsidieaanvragers de gelegenheid om hun pro forma aanvraag of (concept) projectvoorstel voor te bespreken met het programmamanagement. Opgeven kan via innovatie@overijssel.nl.