Gemeente Oisterwijk

Oisterwijk scoort 'zeer goed' in Elsevier-onderzoek

Onderzoek naar woonlasten en prestaties bestuur Oisterwijk scoort `zeer goed' in Elsevier onderzoek

In de uitgave van 27 februari j.l. presenteert het weekblad Elsevier een speciale aflevering van het jaarlijkse onderzoek De beste gemeenten. Het onderzoek gaat over de ontwikkeling van de woonlasten en de prestaties van het bestuur in de jaren 2006 tot en met 2009. Oisterwijk scoort een totaal van `zeer goed'.

Het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) heeft een overzicht van de woonlasten in kaart gebracht. Dit is gecombineerd met het Elsevier-onderzoek De beste gemeenten. Daarbij komen vragen aan de orde als: Wist het bestuur de criminaliteit terug te dringen en de verkeersveiligheid te verhogen? Is het sociale leefklimaat verbeterd? En is het bestuur erin geslaagd de economische positie van de gemeente te versterken?

Digitale dienstverlening
Ook de dienstverlening is tegen het licht gehouden, en dan vooral aan het `digitale loket'. Gemeenten zijn op grond van recent onderzoek beoordeeld op ruim veertig punten. Deze resultaten zijn ook betrokken bij het Elsevier-onderzoek.

Het eindoordeel voor de gemeente Oisterwijk is ++, wat wordt uitgelegd als zeer goed. Meer informatie in Elsevier nummer 8 van 27 februari 2010.