Ziggo Dome selecteert Beemster voor elektrotechnische installaties

09/03/2010 13:42

Amsterdam Music Dome Exploitatie B.V.

Amsterdam, 9 maart 2010 Beemster Elektrotechniek B.V. is geselecteerd als installateur van elektrotechnische installaties in de Ziggo Dome. Beemster Elektrotechniek B.V. zal de werkzaamheden starten medio juni 2010. De Ziggo Dome is een concertlocatie in aanbouw en wordt ontwikkeld voor concerten van zowel nationale als internationale artiesten. De Ziggo Dome heeft een capaciteit van 15.600 bezoekers. Per jaar worden naar verwachting meer dan 100 evenementen georganiseerd, voor meer dan 1 miljoen bezoekers.

De werkzaamheden van Beemster Elektrotechniek B.V. voor de Ziggo Dome bestaan uit alle elektrotechnische installaties met een aansluitvermogen van 9MVA waaronder;

De volledige installatie van duurzame verlichting en noodverlichting,


- de gehele infrastructuur voor computer en telefoon installaties,


- de installatie van brandmelders, inbraak- en ontruimingapparatuur,


- de installatie en aarding van bliksemafleider in en op de Ziggo Dome,


- de installatie van een modern KNX Domotica systeem voorzien van touch-screens,


- de basisinstallatie en aansluitkasten voor de gebruikers van de Ziggo Dome.

Beemster Elektrotechniek is een organisatie met meer dan vijfendertig medewerkers, gevestigd in het centrum van Noord-Holland, Heerhugowaard. Beemster Elektrotechniek verzorgt op reguliere basis elektrotechnische werkzaamheden zoals computer -en databekabeling en is gespecialiseerd in het installeren van proces-computerinstallaties, geluid -en verlichtingsinstallaties.

Volgens Jos Beemster, directeur van Beemster Elektrotechniek B.V., is de complete elektrotechnische installatie van de Ziggo Dome, met een oppervlakte van circa 30.000 m2 en een hoogte van 31 meter, een enorme uitdaging. "Na de eerste contacten werd mij duidelijk dat Ziggo Dome een gebouw wilde met elektrotechnische installatie van een degelijk en duurzaam karakter, waarbij de bezoekers en gebruikers van de Ziggo Dome onder alle omstandigheden kunnen rekenen op een betrouwbare elektrotechnische installatie. Vooral de samenhang tussen alle high-tech elektrotechnische systemen is voor ons bedrijf een enorme uitdaging", aldus Beemster.

Erik Molenaar, CEO van Black Box Real Estate kijkt uit naar de samenwerking tussen Beemster Elektrotechniek en de Ziggo Dome. "Vanwege de concrete behoeften en wensen van de Ziggo Dome is Beemster Elektrotechniek in de plan -en ontwikkelingsfase betrokken. Het is een ervaren bedrijf dat al ruim driekwart eeuw bestaat. Beemster Elektrotechniek voldoet aan de eisen die wij aan een elektrotechnisch installatiebedrijf opleggen; hoge technische kwaliteit en punctueel in organisatie en service. De samenwerking zal leiden tot een elektrotechnische installatie in en rondom de Ziggo Dome, dat duurzaam en degelijk is", aldus Molenaar.

Verwachtte einddatum voor de werkzaamheden van Beemster Elektrotechniek B.V. in

de Ziggo Dome is medio oktober 2011.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ziggodome.nl/pers

http://www.ziggodome.nl