Stadsdeel Amsterdam-Noord

Subsidies Noord 2010

Op dinsdag 2 maart heeft het dagelijks bestuur van Amsterdam-Noord besloten subsidie te verstrekken aan 5 maatschappelijke instellingen. Het gaat om subsidies voor 2010 aan de stichtingen speeltuinen in Noord, DOCK, JAM, Doras en Welsaen.

Subsidie Speeltuinen in Noord

Het dagelijks bestuur heeft besloten de Speeltuinen in Noord (SPIN) een subsidie te verlenen van EUR 1.189.164,- voor het jaar 2010. Hiermee kan SPIN doorgaan met het huidige werk. Met een budget van EUR 70.000,- kunnen ook onderhoud en vervanging aan de speeltuininventaris doorgaan.
Stadsdeel Amsterdam-Noord kent negen speeltuinen. SPIN is de organisatie die ervoor zorgt dat de speelinventaris in goede staat verkeert, dat kinderen er onder toezicht kunnen spelen en dat er activiteiten voor de kinderen worden georganiseerd. In de Molenwijk is geen speeltuin. Hier verzorgt SPIN twee keer per week pleinactiviteiten.

Subsidie voor activiteiten aan stichting DOCK

Voor de subsidie van georganiseerde activiteiten in jongerencentra maakt het stadsdeel een bedrag van EUR 2.133.508,- vrij. Het geld gaat naar:
Vrije tijd/straatspeelactiviteiten, talentontwikkeling, ondersteuning van de partners in het werkveld, productiehuis de Valk en SJA, het Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam.

Subsidie Stichting JAM 2010

In 2010 ontvangt Stichting Jam een subsidie van EUR 197.415,- van het stadsdeel Amsterdam-Noord voor de programmering van diverse voorstellingen op podia, buurthuizen en scholen in Noord. Er komen 60 voorstellingen binnen het programma Uit in Noord en 30 voorstellingen in de wijk en op scholen.

Subsidie Stichting Doras

In 2010 ontvangt de stichting Doras een subsidie van EUR 4.599.484,-. Het geld gaat naar:

* Algemeen maatschappelijk werk

* Schuldhulpverlening

* Sociaal Raadslieden

* Ouderenwerk

* Loket Zorg en Samenleven, Mantelzorgondersteuning
* Maatschappelijk Steunsysteem.

Subsidie Stichting Welsaen

De stichting Welsaen ontvangt voor 2010 een subsidie van EUR 463.003,-. Van dit bedrag zorgt de stichting voor activiteiten, beheer en het open stellen van vier buurtcentra.