Politie Haaglanden

Persberichten 9 maart

Haaglanden, 09-03-2010

Woninginbreker onder zijn bed vandaan geplukt

Den Haag Agenten hielden maandag 8 maart rond 16.40 uur een 45-jarige man uit Den Haag aan op verdenking van een woninginbraak. Ruim een uur eerder kwam bij de politie een melding binnen van een inbraak bij een woning aan het Newtonplein. De 25-jarige bewoonster had de inbreker in haar huis betrapt. Samen met een getuige ging zij de man achterna, maar verloor hem uiteindelijk uit het zicht. Op basis van het signalement en de plek waar de man voor het laatst was gezien, vermoedden de agenten dat het om een 45-jarige 'bekende' ging. Zij gingen naar de woning van deze verdachte. Toen er niet werd opengedaan, maar de agenten wel geluiden hoorden, gingen ze de woning binnen en vonden daar de verdachte, verstopt onder zijn bed. De 45-jarige man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. In de auto bekende hij zijn 'misstap' al.

Verdachte van autokraak aangehouden

Den Haag De politie hield maandag 8 maart een 21-jarige man aan op verdenking van inbraak in een bestelbusje. Rond 11.30 uur werd er melding gemaakt van een inbraak in een busje dat in de Esperantostraat geparkeerd stond. Getuigen gaven het signalement door aan de politie. Op het ZHB-hoven troffen agenten even later een 21-jarige man aan die voldeed aan het signalement. De man had inbrekerswerktuig bij zich. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau voor verhoor.

Aangehouden na spelen eigen rechter
Den Haag - Een 26-jarige Hagenaar werd maandag 8 maart aangehouden nadat hij een 42-jarige Voorburger met een steen op zijn hoofd sloeg. De Hagenaar zag omstreeks 18.45 uur op de Paul Krugerlaan de Voorburger een ruit van zijn auto vernielen. Hij besloot achter de Voorburger aan te gaan en sloeg deze met een steen op zijn hoofd. Agenten hielden beide mannen aan: de Hagenaar voor mishandeling, de Voorburger voor vernieling. De Voorburger is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Daarna werd hij met een wekadvies naar het arrestantenhuis gebracht. Beide mannen zitten nog vast. De Voorburger bleek een bekende veelpleger te zijn.Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de vermogenscriminaliteit en overlast tot korpsprioriteit bestempeld. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.

Winkeldieven aangehouden

Den Haag - De inzet van extra politie op het Parijsplein heeft resultaat. De politie is daar extra aanwezig om het aantal winkeldiefstallen terug te dringen. Op maandag 8 maart kon de politie enkele winkeldieven aanhouden. Rond 21.00 uur werd een 16-jarige jongen uit Den Haag betrapt op het stelen van wat blikjes frisdrank uit een supermarkt. De politie hield hem aan, waarna hij zich verzette. Zijn 31-jarige vriend, ook uit Den Haag, hielp hem een handje en ging ook de politie te lijf, om te voorkomen dat zijn kameraad aangehouden werd. Hierop werd ook hij door de politie aangehouden. Op ongeveer hetzelfde tijsdtip hield de politie ook een 39-jarige man uit Den Haag aan. Hij stal een tube tandpasta in dezelfde supermarkt en verzette zich ook bij zijn aanhouding. Tegen alle aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal bromfiets

Den Haag - Politieagenten hielden maandag 8 maart twee mannen aan voor diefstal van een bromfiets. Eerder in de ochtend was er melding gemaakt van een gestolen bromfiets bij een school aan de Laan van Kans. De concierge van de school liet de beveiligingsbeelden van de diefstal van de brommer aan de politie zien. Enkele uren later kreeg de politie een melding dat er twee verdachte personen in de tuinen van de Guirlande rondliepen. De agenten herkenden ze als dezelfde personen die op de beveiligingsbeelden van de school stonden. De mannen (van 20 en 23 jaar) werden direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De zaak wordt onderzocht. De agenten vonden ook nog de gestolen bromfiets terug. Ze troffen hem met knipperende lichten op de Guirlande aan.

Getuigen diefstal vanaf auto gezocht
Wassenaar - Op het van Oldenbarneveltweg hebben onbekenden tussen zaterdag 06 maart 17:00 uur en maandag 08 maart 09:00 uur een grijze BMW 525I gestript. Ze stalen zowel vanaf de buitenkant als vanuit het interieur onderdelen van de auto. De recherche van Bureau Wassenaar komt graag in contact met mensen die in deze bewuste dagen iets gezien hebben van deze diefstal. Heeft u informatie die kan helpen de daders te traceren? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Wassenaar via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Hond aangereden

Leidschendam - Bij een aanrijding op de Oude trambaan raakte maandag 8 maart een hondje gewond. Agenten troffen er een hondje met een gebroken poot aan, maar geen eigenaar. De auto die het dier had aangereden was eveneens doorgereden. Vermoedelijk heeft de bestuurder niets van de botsing gemerkt. Een passant had toevallig bij de benzinepomp iemand horen vertellen dat hij op zoek was naar een hond. Via de daar aanwezige medewerker werd de eigenaar vervolgens opgespoord.

Aanrijding

Wassenaar Op de Rijksstraatweg vond maandag 8 maart een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een auto. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk reed de bestuurder van de vrachtwagen iets te ver naar links en kwam op de rijstrook ernaast terecht. Hierbij raakte hij de auto, die links van hem reed. Het lukte beide partijen om hun voertuig op de vluchtstrook te krijgen, zonder gevaar voor overig verkeer, waarna schadeformulieren werden ingevuld.

Bewoner betrapt inbreker

Rijswijk Een 53-jarige bewoner van woning aan de Cornelia Schellingerlaan wachtte maandag 8 maart om 11.05 uur een nare verrassing toen hijh zijn slaapkamer inliep, nadat er eerst aan de voordeur een pakketje bezorgd was. Hij zag dat een inbreker door het raam naar binnen klom. Er ontstond een worsteling, waarbij de Rijswijker een paar klappen kreeg. De man rende naar buiten voor hulp, maar zag dat de inbreker ondertussen al zijn woning uitvluchtte, via de schutting de achtertuin verliet en wegliep in de richting van het Mr. Beerninkplantsoen. De inbreker was ongeveer 1.95m lang, had een slank postuur en was tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg donkere kleding, en een donkerkleurige muts. De politie startte direct een buurtonderzoek en onderzocht de woning op eventuele vingerafdrukken en sporen. Was u getuige van deze inbraak? Of (her)kent u de dader? Belt u dan met de recherche van Bureau Rijswijk op nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Bestuurder bestelauto rijdt achterop vrachtwagen

Honselersdijk - Een 22-jarige man uit Monster reed maandag 8 maart omstreeks 23.00 uur op de Nieuwe Weg achterop een vrachtwagen die daar stil stond. De 31-jarige Katwijkse bestuurder van de vrachtwagen stond stil ter hoogte van de brandweeruitrit, omdat hij zijn vrachtwagen met oplegger achteruit de uitrit wilde oprijden. Omdat er op dat moment een invalidenvoertuig passeerde op het fietspad, moest hij even wachten. Nog voordat de invalidenwagen hem gepasseerd was, hoorde hij een klap en bleek de bestelauto van achteren tegen zijn oplegger te zijn gereden. De man uit Monster verklaarde dat hij een sigaret op wilde steken, maar de aansteker uit zijn handen liet vallen. Doordat hij bukte om de aansteker te pakken, zag hij de vrachtwagen te laat en botste achterop. Omdat de man, een beginnend bestuurder, een 'A'-indicatie blies, werd hij aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hij blies op het politiebureau 195 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Ook was zijn voertuig niet verzekerd en niet APK-gekeurd. Ook daarvoor werden processen-verbaal tegen de man opgemaakt.

Twee jonge vernielers aangehouden

Naaldwijk Een oplettende getuige greep maandagmiddag 8 maart twee jongens in de kraag, die een ruit van een kas aan de Hoogwerf hadden vernield. De melder hield de jongens van 12 en 13 jaar vast tot de politieagenten er waren. Zij hielden het tweetal aan voor vernieling. Op het politiebureau werden hun ouders op de hoogte gebracht over het gedrag van hun kroost. De jongens kregen een proces-verbaal.

Agressieve automobilist

Naaldwijk Op de Burgemeester Elsenweg kreeg een 24-jarige Vlaardinger maandagochtend 8 maart klappen van een agressieve medeweggebruiker. De Vlaardinger wilde invoegen, om rechtsaf te slaan, de Midden-Broekweg op. De bestuurder van een bestelauto wilde hem er echter niet tussen laten. Desondanks lukt het de Vaalrdinger om in te voegen. De bestuurder van de bestelauto werd hierdoor zo boos, dat hij uitstapte, naar de auto van de Vlaardinger liep en hem twee vuistslagen in zijn gezicht gaf. Een andere automobilist suste de boel, waarna alle betrokkenen hun weg vervolgden. Het slachtoffer had echter last van zijn hoofd en nek, en had een blauw oog. De man deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de agessieve automobilist, wiens kenteken bekend is.

Nep meter-opnemer actief

Delft - Een tot nu toe onbekende man belde maandag 8 maart omstreeks 10.00 uur aan bij een bewoner van de Papsouwselaan met de mededeling dat hij de meter op kwam nemen. De bewoner vertrouwde het niet en liet de man niet binnen. Ter controle belde hij Eneco om te vragen of er iemand de meterstand op kwam nemen, hetgeen door een medewerker van Eneco ontkend werd. De nep meter-opnemer was ongeveer 55 jaar oud, had een grijze snor en een brilletje en was gekleed in een spijkerbroek en een zwart blauwe jas. De oplettende Delftenaar ontsnapte hiermee mogelijk aan een babbeltruc.

Politie Haaglanden waarschuwt nadrukkelijk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.