Gemeente Haaksbergen


Wethouder Eshuis vertrekt per direct
09-03-2010 Wethouder Eshuis vertrekt per direct Ben Eshuis vertrekt als wethouder van de gemeente Haaksbergen. Dinsdagochtend 9 maart heeft hij de burgemeester, als voorzitter van de gemeenteraad, schriftelijk meegedeeld per direct ontslag te nemen. De reden voor dat ontslag is het feit dat Eshuis op donderdag 11 maart hoopt te worden geïnstalleerd als raadslid van de gemeente Hof van Twente.

De Gemeentewet (artikel 36b) staat Eshuis een langer verblijf als wethouder in Haaksbergen niet toe. Het wethouderschap van de ene gemeente (Haaksbergen) is namelijk wettelijk onverenigbaar met het raadslidmaatschap van een andere gemeente (Hof van Twente). Eshuis heeft daarom dinsdagochtend om 11.30 uur zijn ontslag ingediend, na het bijwonen van de wekelijkse B&W-vergadering.

Officieel vertrekt Eshuis dus al op dinsdag 9 maart als wethouder. Wel is de inwoner van Hof van Twente de komende weken nog beschikbaar om de lopende zaken over te dragen. De overgebleven collegeleden hebben afspraken gemaakt over wie welke taken uit de portefeuille van Eshuis overneemt. Burgemeester Karel Loohuis neemt de portefeuille Financiën waar. De overige taken worden waargenomen door wethouder Marcel Diepenmaat.