Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 09-03-2010

Politie arresteert autodief

ROOSENDAAL: Een 23-jarige man uit Polen werd maandagavond 8 maart rond 17.00 uur van zijn auto beroofd. Dat gebeurde in de Molenstraat in Roosendaal. Een paar uur later kon de politie de 22-jarige verdachte arresteren.

Het slachtoffer was voor zaken vanuit Polen naar Nederland gekomen. Toen hij in Roosendaal arriveerde, pikte hij zijn 22-jarige landgenoot op die met hem meeging in de auto. Onderweg kregen de twee ruzie over geld. Toen het slachtoffer in de Molenstraat uitstapte om een
parkeerbonnetje te kopen, kreeg hij drie klappen van de kennis. De dader ging er vervolgens met de auto vandoor met de mededeling: "Als je het geld betaald, krijg je de auto terug". De gedupeerde Pool deed aangifte bij de politie. Er werd vervolgens een afspraak gemaakt voor de overdracht van de auto en het geldbedrag. De dader wist echter niet dat ook de politie daarbij aanwezig zou zijn. Hij werd om 19.30 uur in de Nispensestraat aangehouden. Op aanwijzing van de arrestant werd de ontvreemde auto aangetroffen op de Industriestraat, waarna de het voertuig retour ging naar de rechtmatige eigenaar. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. In overleg met het Openbaar Ministerie moest hij vóór zijn in vrijheidstelling een boete van 500,- afrekenen vanwege diefstal en mishandeling. Het ging hierbij om een 22-jarige man, woonachtig in Roosendaal.

Aanhouding na vernieling

OUDENBOSCH: De politie arresteerde maandagmiddag 8 maart 2010 een 22-jarige inwoner van Etten-Leur. De man had vernielingen gepleegd bij een woning aan de Anna Melortlaan in Oudenbosch.

De gewaarschuwde agenten zagen bij de woning een ingetrapte voordeur. De arrestant werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd verhoord. Kennelijk ging het om een geschil tussen huurder (=de verdachte) en de verhuurder. De 22-jarige man uit Etten-Leur legde een bekentenis af en toonde zich bereid om de ontstane schade te
vergoeden. Daarnaast is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt vanwege het plegen van vernieling.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-03-2010 14:53 | © Regio Midden en West Brabant |