Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag9 maart

Alkmaar, 09-03-2010 o 13.00 uur

Overval op woning

Zwaagdijk, maandag 8 maart

Op maandagavond omstreeks 21.45 uur werd een echtpaar overvallen in hun woning aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk.

Omstreeks 21.45 zaten de 64-jarige man en zijn 60-jarige echtgenote in de woonkamer van hun woning toen plotseling met stenen ramen werden ingegooid. Door het kapotte raam kwamen twee mannen naar binnen die het echtpaar bedreigden met steekvoorwerpen. Beide mannen waren gemaskerd. Zij eisten geld. De bewoners gingen de strijd echter aan en er werd over en weer gegooid en geslagen met meubilair. Uiteindelijk wisten de overvaller en met een klein bedrag aan contanten vandoor te gaan.

Het mannelijke slachtoffer liep licht letsel op toen hij een stoel tegen zijn hoofd kreeg.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding na bedreiging

Alkmaar, maandag 8 maart

Op maandagavond omstreeks 21.25 uur reed een 20-jarige man uit Westzaan in een personenauto over de Geestersingel in Alkmaar. De man was op zoek naar een adres en wist niet goed de weg. Toen hij zijn auto keerde werd hij aangereden door een man op een fiets. De automobilist stapte uit om te kijken hoe het met de fietser ging, maar werd direct door de fietser in zijn gezicht gestompt. Ook bleek de fietser een mes op hem gericht te hebben en werd hij met de dood bedreigd. Uiteindelijk ging de fietser en vandoor.

Op basis van het opgegeven signalement werd even later een 38-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Verwarde dronken vrouw

Zijpe, maandag 8 maart

Op maandagmiddag omstreeks 13.25 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een verwarde vrouw die in haar auto op de Rijksweg N9 plotseling remde, uitstapte en wild met haar armen begon te zwaaien. Toen de politie de 22-jarige vrouw uit Den Helder controleerden bleek zij danig in de war te zijn en bovendien alcohol te hebben gedronken. Gezien haar reacties vermoedde de politiemedewerkers dat zij nog onder invloed van medicijnen en/of drugs kon zijn. De vrouw weigerde echter mee te werken aan een bloedproef. Zij kreeg hiervoor een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Alcoholcontrole

Ursem, dinsdag 9 maart

Op dinsdagmorgen omstreeks 01.40 werd op de Drechterlandsedijk in Ursem een 38-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 650 ug/l. Dat is bijna drie maal het toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Poging overval op geldloper

Alkmaar, dinsdag 9 maart

Op dinsdagmiddag probeerden twee mannen een overval te plegen op een geldloper in een supermarkt aan de van Goghlaan in Alkmaar. Terwijl de geldloper in de supermarkt geld af wilde leveren werd hij benaderd door twee mannen die hem bedreigden met een steekwapen en een mogelijk vuurwapen. De overval mislukte echter waarna de mannen zonder buit de wijk in vluchtten. Een zoektocht in de omgeving, waarbij politiehonden werden ingezet, leverde geen verdachten op.

Vrouw overleden na val balkon

Medemblik, dinsdag 9 maart

Op dinsdagmiddag omstreeks 12.15 uur viel een 46-jarige vrouw uit Medemblik van het balkon van de derde etage van een woningencomplex aan de Waterborg in Medemblik. De vrouw was aan het ramenlappen bij haar ouders. Hierbij leunde zij ver voorover over een glazen balustrade. Doordat de balustrade het begaf, viel de vrouw voorover en belandde drie etages lager op de bestrating. Zij overleed ter plaatse.