GGD Zuid-Holland Zuid


bezoeker
Reizigerspoli GGD Zuid-Holland Zuid ontvangt 100.000ste bezoeker

Op maandag 8 maart mocht de reizigerspoli van de GGD Zuid-Holland Zuid de familie Hulsker uit Dordrecht verwelkomen met een bos bloemen en een tas vol cadeaus. Deze familie was met elkaar sinds het jaar 2000 de 100.00ste bezoeker van de reizigerspoli. De GGD geeft via de reizigerspoli adviezen en vaccinaties aan reizigers met een (sub)tropische bestemming.

reizigerspoli

Het doet wel een beetje pijn

Bij de drie kinderen van de familie Hulsker zijn de tranen gelukkig snel weer gedroogd nadat de benodigde prikken zijn gegeven. Nina Hulsker Ik heb één prik gekregen en die doet nu wel een beetje pijn. De familile vertrekt binnenkort naar China om terug te gaan naar drie zuidelijke provincies waar de kinderen oorspronkelijk vandaan komen. Daarna plakken ze er nog een korte vakantie in Tailand aan vast. Mevrouw Hulsker geeft aan dat ze het belangrijk vindt dat het gezin goed voorbereid op reis gaan. Je wilt daar niet ziek worden, je gaat op vakantie om te genieten en daar hoort ziekte niet bij.

Advies op maat

Het computersysteem van de reizigerspoli is vanaf 2000 geautomatiseerd en sinds die tijd hebben dus een flink aantal reizigers de poli bezocht. De reizigerspoli van de GGD bestaat al sinds begin jaren negentig. De piek van het aantal bezoekers valt meestal in de maanden voor en tijdens de zomervakantie. Dit betekent dat in die periode een extra inspanning van de GGD wordt verwacht om het aantal spreekuren te bemensen en daarbij de kwaliteit te waarborgen.

Tijdens het reizigersspreekuur bespreekt een verpleegkundige zaken die van belang zijn om een persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Zoals de gezondheidssituatie, het reisdoel, de reisroute en eerdere vaccinaties. Coördinator van het reizigersspreekuur, Ingrid Adriaans, is verantwoordelijk voor een efficiënte en effectieve organisatie van het spreekuur. Bezoekers weten ons te vinden omdat wij een deskundig advies op maat geven bijvoorbeeld aan mensen met een chronische ziekte. Een goed reisadvies, afgestemd op de reis en de persoonlijke situatie, draagt ertoe bij dat reizigers goed

voorbereid op reis gaan en de eventuele risicos beter inschatten en beperken.

Reizigersspreekuren

De GGDZHZ verzorgt dagelijks reizigersspreekuren. De spreekuren worden gehouden op de locaties Dordrecht, Gorinchem en Oud-Beijerland. Er zijn twee manieren om een afspraak te maken: via het afsprakenbureau dat dagelijks van 09:00 uur tot 12:00 uur te bereiken is op telefoonnummer: 078 6321832 of via het web op www.ggdreizen.nl