Politie Groningen

Trio voor kraken van een parkeerautomaat aangehouden

Groningen/ Leeuwarden, 09-03-2010 o GRONINGEN/ LEEUWARDEN: Met de aanhouding van drie mannen (leeftijd 24, 29 en 31 jaar) uit Zoetermeer en Den Haag, heeft de politie in een inbraak in een parkeergarage aan de Westerhaven in Groningen opgelost.

Friese agenten zagen in maandagochtend op de Drachtsterweg in Leeuwarden, dat het drietal zich in een auto verdacht gedroeg. Bij een onderzoek in de auto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Ook werd een grote hoeveelheid wisselgeld gevonden. Omdat de mannen geen duidelijke verklaring hadden over de herkomst van het geld, werd het trio aangehouden. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten.

Uit het gezamenlijk onderzoek van de Friese en Groningse politie is gebleken dat drie verdachten verantwoordelijk zijn geweest voor een kraak van een parkeerautomaat in een parkeergarage aan de Westerhaven. Dit vond plaats in de nacht van zondag op maandag. De verdachten zitten nog steeds vast en zijn bekenden van de politie.

Omdat de politie vermoedt dat het drietal verantwoordelijk is voor meerdere kraken van parkeerautomaten, is de politie op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze kraak. De mannen maakten hierbij gebruik van een rode Volkswagen polo. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.