Politie Zaanstreek-waterland

Aanhoudingen, mishandeling bioscoop

Purmerend, 09-03-2010 o De politie heeft maandagmorgen twee minderjarige Purmerenders van 17 en 15 jaar aangehouden voor mishandeling.

De17-jarige wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 januari een medewerker van de Metrobioscoop in Purmerend ernstig heeft mishandeld. In die nacht belde rond 00.45 uur een getuige de politie. Een medewerker van de bioscoop was bij een schermutseling ernstig gewond geraakt doordat hij op zijn hoofd was geslagen met een fles. Op de beelden van de bewakingscameras is te zien dat de medewerker na de klap direct knock-out ging. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar een ernstige
hersenschudding vastgesteld werd. Op de beelden was tevens te zien dat tijdens de schermutseling een andere jongeman iemand in de bioscoop mishandelde. De politie verdenkt de 15-jarige Purmerender van deze mishandeling. Gezien de ernst van de mishandeling heeft de politie verschillenden getuigenoproepen in de krant en op de televisie gedaan. Meerdere getuigen melden zich waardoor deze twee geweldplegers konden worden aangehouden. De 17-jarige Purmerender wordt woensdag voorgeleid bij de Rechter-commissaris. De 15-jarige Purmerender wordt op het politiebureau verhoord. Tegen beide wordt proces-verbaal opgemaakt.