Gemeente Coevorden

Markt Coevorden op dinsdag- in plaats van donderdagavond

College B en W heeft voorkeur voor Politieke Markt Coevorden op dinsdag- in plaats van donderdagavond

dinsdag 9 maart 2010

Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de raad voor om de Politieke Markt Coevorden niet te verplaatsen naar de donderdagavond, maar gewoon op dinsdag te houden. Reden hiervoor is dat het college de gecombineerde raads- en theaterzaal op donderdagavond vrij wil houden voor theatervoorstellingen.

In september 2009 heeft de gemeenteraad besloten om na de verkiezingen op donderdagavond te gaan vergaderen, in plaats van op dinsdagavond. Eind 2010 wordt het nieuwe gemeentehuis aan de Markt opgeleverd. De gedachte van de gemeenteraad is dat op koopavond het publiek sneller het gemeentehuis inloopt om de Politieke Markt bij te wonen.

Theaterprogrammering
Inmiddels is een stichting Cultuurpodium Coevorden in oprichting, die zich gaat bezighouden met de programmering voor de theaterzaal. De donderdagavond is in deze programmering een belangrijke dag. Het college wil de nieuwe stichting graag de kans geven om optimaal invulling te geven aan de theaterfunctie van het nieuwe gemeentehuis. Naast de theaterfunctie heeft de raadszaal ook de mogelijkheid om als bioscoop ingericht te worden. De stichting overweegt om op donderdagavond films voor jongeren te programmeren.