Gemeente Eemnes

Datum: 02 mrt 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 9 maart 2010

Aanwezig:
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Afwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 8
Besluit Vastgesteld.

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp: Ontwerp-bestemmingsplan Eikenlaan 4: Om de mogelijkheden voor gebruik van het pand aan de Eikenlaan 4 te vergroten verzoekt de eigenaar de bestemming van het pand te wijzigen. Hiervoor is een aparte bestemmingsplan procedure opgestart. In het ontwerp-bestemmingsplan Eikenlaan 4 is dit verder uitgewerkt. Daarnaast wenst de eigenaar het pand te verhuren aan de stichting Sherpa.
Besluit: Het college besluit:

1. In te stemmen met het ontwerp-bestemmingsplan Eikenlaan 4 met uitzondering van artikel 5.4.

2. Z.s.m. de mening in deze te vragen van de commissie W&R en zonodig hiervoor een (aparte) vergadering te beleggen.

3. Na peiling mening commissie W&R akkoord te gaan met de terinzagelegging van het ontwerp-bestemmingsplan Eikenlaan 4.
4. In te stemmen met de vestiging van een kunstcentrum met kantoor van Sherpa in het pand aan de Eikenlaan 4.

Onderwerp: Groenonderhoud. Het Groenonderhoud van Eemnes dient weer uitbesteed te worden, dit kan op twee manieren. Besluit: Het college besluit op basis van de wettelijke verplichting het groenonderhoud Europees aan te besteden en hiervoor extern bestek te laten maken.
Het college besluit om voor de overbruggingsperiode april-augustus een offerte op te vragen bij de bedrijven die tot nu toe het onderhoud uitvoerden.

Onderwerp: Aanwijzing marktmeester/toezichthouder: Besluit: Het college besluit:

1. een marktmeester/ toezichthouder aante wijzen
2. Mandaat verlenen voor aanwijzen plaatsvervanger(s)
3. Mandaat te verlenen aan marktmeester voor enige uitvoeringsbevoegdheden

4. Het besluit van 4 maart 2008 in te trekken.

Onderwerp: Bezwaarschrift tegen lastgeving dwangsom Laarderweg 116 Er is een bijgebouw gebouwd zonder de vereiste bouwvergunning. Daarop is het handhavingstraject gestart en is een lastgeving dwangsom opgelegd. Tegen de lastgeving is een bezwaarschrift ingediend, echter, buiten de wettelijke termijn. Verzocht is aan bezwaarmaker wat de reden is van de termijnoverschrijding (i.v.m. de vraag of er sprake kan zijn van een verschoonbare termijnoverschrijding). De commissie komt tot het oordeel dat er van een verschoonbare termijnoverschrijding geen sprake is. Zij adviseert om het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren.
Besluit: Het college besluit conform het advies van de Commissie voor de bezwaarschriften het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren.

Onderwerp: Aanbesteding "Aanleg parkeerplaatsen t.p.v. tenniscomplex" in de gemeente Eemnes:
Op 22 februari 2010 heeft de aanbesteding plaatsgevonden van het project "Aanleg parkeer-plaatsen t.p.v. tenniscomplex"in de gemeente Eemnes.
Op basis van deze aanbesteking zal door de BEL Combinatie tot gunning worden overgegaan.
Besluit: Het college neemt ter kennis de uitslag van de aanbesteding en gunning van het werk "Aanleg parkeerplaatsen t.p.v. tenniscomplex" in de gemeente Eemnes aan de laagste inschrijver Aannemingsmaatschappij Smink Handels- en Aannemingsbedrijf B.V. te Hoogland.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp: WEEE-overeenkomst:
Om in aanmerking te komen voor vergoeding met terugwerkende kracht over 2009 over de inzameling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur op gemeentelijke innamevoorzieningen, dient de gemeente Eemnes bijgaande overeenkomst te ondertekenen en aangetekend te versturen voor 1 maart 2010. De vergoeding bedraagt EUR 0,079 per ingezamelde afgedankt apparatuur. In de bijlage `Informatie WEEE-overeenkomst' is meer te lezen over wat er gedaan wordt met het ingezamelde apparatuur.
Besluit: Het college besluit, bij afwezigheid van de burgemeester, de loco-burgemeester, de heer E. van IJken te mandateren voor het ondertekenen van de overeenkomst.

Onderwerp: Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) en Huiselijk Geweld: Verzoek tot aanpassing van de indexering voor 2010 van Beweging 3.0 voor subsidies AMW incl. jeugdloket, Dorpsnetwerk (DNW), sociale vaardigheidstraining 12- (SOVA12-) en het casusoverleg Huiselijk Geweld (HG).
Besluit: Het college stemt in met:

1. het aanpassen van de indexering voor 2010 van 2,5% naar 3,97 %;
2. de dekking van de extra bedragen van EUR 1.508 op kostenplaats 66200012 Maatschappelijk werk, EUR 96 op kostenplaats 66300015 SOVA12-, EUR 138 op kostenplaats 66300016 Buurtnetwerk 12- 12+ en EUR 39 op kostenplaats 66200016 Aanpak huiselijk geweld;
3. de overschrijding te verwerken in het rekeningresultaat 2010.