Gemeente Dalfsen

Unieke samenwerking Dalfsen bij coalitievorming

09-03-2010

De lijsttrekkers hopen de eerste fase eind maart te kunnen afronden. Daarna wordt aan de coalitievorming gewerkt.

Dalfsen - In een eerste overleg na de gemeenteraadsverkiezingen zijn de lijsttrekkers overeengekomen zich eerst te wijden aan zaken die alle 5 de partijen binden. De partijen gaan werken aan een raadsbreed document om de koers van de raad te bepalen. In de tweede fase komt de coalitievorming aan bod.

De lijsttrekkers van de gemeente Dalfsen zijn gisteravond, ondersteund door secretaris-directeur en raadsgriffier, bijeen geweest voor een eerste bijeenkomst na de gemeenteraadsverkiezingen. Dit onder leiding van de lijsttrekker van het CDA, Jan Uitslag. "Er komen zware tijden aan voor onze gemeente, ik vind het belangrijk dat we als raad daar de gemeente door heen loodsen", aldus Jan Uitslag. "Ik ben blij dat alle partijen die verantwoordelijkheid voelen en hieraan willen meewerken. Dat tekent de volwassenheid van de gemeenteraad van Dalfsen."

Verder is afgesproken om voor de eerste fase een externe technische voorzitter te vragen.
Hiervoor is mevrouw H.J. Nap-Borger (CDA) gevraagd. Mevrouw Nap is lid van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Groot Salland en was lid van de Eerste Kamer, lid van Gedeputeerde Staten van Overijssel en lid van Provinciale Staten van Overijssel. Mevrouw Nap is daarnaast inwoner van de gemeente Dalfsen.

De lijsttrekkers hopen de eerste fase eind maart te kunnen afronden. Daarna wordt aan de coalitievorming gewerkt.