Gemeente Doetinchem

Persbericht 9 maart 2010

Maatregelen pand Amphion na asbestvondst

In het huidige pand van schouwburg Amphion aan het Schouwburgplein in Doetinchem zijn door medewerkers van de gemeente asbesthoudende materialen aangetroffen. De vereiste kleefmonsters die vervolgens zijn genomen, tonen aan dat het materiaal mogelijk in het gebouw verspreid is geraakt. Om risicos voor de gezondheid van medewerkers en bezoekers uit te sluiten, heeft de gemeente Doetinchem de directie van Amphion gelast het pand tot nader order niet te gebruiken. Vervolgonderzoek
Op dit moment vindt er vervolgonderzoek plaats naar de eventuele verspreiding van het asbesthoudende materiaal. De resultaten van dit onderzoek worden morgen verwacht. Op basis van de onderzoeksresultaten zal de gemeente Doetinchem de directie van Amphion adviseren over de saneringsmaatregelen die noodzakelijk zijn om het pand weer in gebruik te kunnen nemen.

De ontdekking van de asbesthoudende materialen werd gedaan tijdens een asbestinventariserend onderzoek. Dit onderzoek maakt deel uit van het proces ter voorbereiding van de sloop danwel herbestemming van het pand.

De gemeente Doetinchem heeft de arbeidsinspectie over de situatie geïnformeerd volgens de daarvoor geldende procedures. Schouwburg Amphion heeft aangegeven de aanwijzingen van de gemeente Doetinchem op te volgen. De schouwburgdirectie neemt de informatieverstrekking aan de bezoekers ter hand.