Gemeente Tilburg

Persbericht
9 maart 2010

Inschrijving tweede editie Tilburg Street League gestart

Op de Tilburgse gemeentevelden en de Cruyff Courts start vanaf april de tweede editie van de Tilburg Street League. Vanaf nu is het voor alle Tilburgse jongeren tussen de 12 en 15 mogelijk om zich weer in te schrijven via www.tilburgstreetleague.nl. De straatvoetbalcompetitie is een aanzet om de jongeren in de wijk meer met elkaar kennis te laten maken en op een positieve manier te betrekken bij de buurt waarin ze leven.

Jan Hamming wethouder Sport: "De eerste editie was een groot succes. Het toernooi stond in het teken van sportiviteit, samenwerking, gemoedelijkheid en plezier tussen de jongeren van verschillende culturen. In 2010 hopen we op nog meer deelnemers."

Samenwerking

Verschillende organisaties dragen hun steentje bij aan de Tilburg Street League zoals de gemeente Tilburg, WonenBreburg, Willem II en de Twern. De Tilburg Street League is onderdeel van het project Willem II Tilburg United, een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Tilburg en Willem II. Hierbij worden maatschappelijke projecten op elkaar afgestemd op het terrein van sport, onderwijs en jeugd, integratie, gezondheidszorg en veiligheid.

---