Provincie Utrecht

Provincie Utrecht start actie gratis probeerkaartjes met de bus

9-3-2010 -

De provincie Utrecht wil reizigers ertoe verleiden om de bus vaker in de daluren te gebruiken als alternatief voor de auto. De verkeersdrukte op de Utrechtse wegen wordt daarmee beter over de dag verspreid en dat is goed voor de bereikbaarheid van de provincie.

Het college van Gedeputeerde Staten heeft daarom aan Connexxion opdracht gegeven om van start te gaan met een speciale actie. Alle 240.000 huishoudens in het openbaar vervoersgebied van de provincie Utrecht krijgen eind mei 2010 een huis-aan-huis mailing toegestuurd. Met daarin het aanbod om dit jaar twee keer gebruik te maken van een gratis probeerkaartje. De kaartjes zijn gedurende twee maanden geldig tijdens de daluren op alle `groene' bussen van Connexxion die in opdracht van de provincie Utrecht rijden.

Nieuwe reizigers in de bus
De actie met het gratis probeerkaartje is gericht op het aantrekken van nieuwe reizigers. Connexxion heeft goede ervaringen met soortgelijke acties en verwacht dat deze promotie circa 38.000 extra reizigers oplevert in het openbaar vervoer. De kaartjes kunnen worden aangevraagd via een speciale actiepagina op internet en via een telefoonnummer. Inwoners zullen ook worden geattendeerd op deze actie door middel van mededelingen op de bussen van Connexxion en in de bushaltes.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-2583196