Provincie Utrecht

Provincie investeert in bezoekerscentrum Domplein

9-3-2010 -

Het initiatief om onder het Domplein een bezoekerscentrum aan te leggen, kan rekenen op steun van de provincie Utrecht. GS stellen voor dit project ruim 170.000 euro beschikbaar.

De provinciale cofinanciering is bedoeld om daarmee samen met de gemeente Utrecht een investeringsbijdrage van 570.00 euro los te trekken bij het ministerie van Economische Zaken. Met de provinciale bijdrage is de totale financiering voor dit project rond.

Tijdvensters
Het bezoekerscentrum is vanwege de toeristische aantrekkingskracht een belangrijke bron van inkomsten voor Utrecht. De verwachting is dat dit 150.000 extra bezoekers oplevert. Reden voor GS om steun te verlenen aan dit initiatief. Onder het Domplein worden drie ruimtes ingericht, waar bezoekers aan de hand van presentaties met speciale belichting, geluid en bewegingseffecten kennismaken met de geschiedenis van het Domplein. Zeven tijdvensters vertellen het verhaal over de historie van het Utrechtse Domplein, vanaf de komst van de Romeinen tot en met de Beeldenstorm en de tornado die in de 17de eeuw het middenschip van de Domkerk verwoestte. Bezoekers kunnen ook meekijken over de schouders van archeologen die onder de grond aan het werk zijn met onderzoek.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-2583196