Provincie Utrecht

Winkelen in Amersfoort vanaf één euro

9-3-2010 -

Winkelen in Amersfoort wordt vanaf juli aanzienlijk goedkoper. Vanaf dat moment rijdt op zaterdag en koopzondag de Winkelexpress. Op alle stadslijnen kost een retourkaartje dan slechts één euro. Zonder zorgen over een parkeerplek of bijkomende extra kosten kunnen reizigers dan snel en gemakkelijk naar het winkelcentrum.

Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht heeft besloten om de tariefactie met de Winkelexpress uit te laten voeren door Connexxion tot het eind van 2010. Het doel is om méér reizigers de voordelen te laten zien van het openbaar vervoer en méér reizigers de auto te laten staan voor een busrit naar de binnenstad van Amersfoort. De verwachting is dat deze actie 5 tot 10 procent meer reizigers oplevert voor het openbaar vervoer.

Succesvolle proef
De provincie Utrecht heeft in 2005 samen met de gemeente Amersfoort met succes voor het eerst een proef uitgevoerd met de Winkelexpress. De uitkomsten van deze proef waren zo positief dat deze actie nu herhaald wordt. Groei van het aantal reizigers met 50% tijdens deze actie zorgde ervoor dat Connexxion in het weekend extra bussen moest inzetten. Ook nadat de proef was afgesloten en mensen weer voor hun kaartje moesten betalen, bleef de Winkelexpress in trek. Dagelijks reden ongeveer 100 mensen meer mee met het openbaar vervoer op buslijn 2 van de stadsdienst Amersfoort.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-2583196