Ingezonden persbericht

Dinsdag 9 maart 2010: het Haags Alzheimer Café
viert zijn tienjarig bestaan

Het Haags Alzheimer Café is jarig! De Haagse vestiging van dit meest bijzondere café van Nederland is tien jaar geworden. Op dinsdag 9 maart a.s. viert het Alzheimer Café dat met een feestelijke bijeenkomst in Het Nutshuis met een optreden van de Sisters On Tour. U bent van harte welkom om de verjaardag mee te vieren, van 19.00 tot 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is het meest bijzondere café van Nederland. Op meer dan 170 plaatsen wordt het georganiseerd, om dementie bespreekbaar te maken, goede informatie erover te verstrekken en ervaringen uit te wisselen. Dat gebeurt in de informele sfeer van een echt café.
Voor mensen met dementie en hun naasten is dit al jaren een grote steun. In Den Haag al tien jaar, om precies te zijn. Het Haags Alzheimer Café ging in september 1999 van start, op initiatief van psychogerontoloog Bère Miesen. Op 9 maart a.s. vieren we dat op feestelijke wijze in Het Nutshuis.

Vanaf 19.00 uur staan de deuren open. Bij de koffie en thee serveren we een stukje feesttaart. Vervolgens treden de Sisters On Tour op vanaf 19.45 uur. Zij voeren luchtige sketches op rond het thema dementie. Deze gezusters treden op tot +/-21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Algemene informatie
Nederland telt zo'n 250.000 mensen die lijden aan dementie. Informatie, lotgenotencontact en ondersteuning zijn voor hen en betrokkenen heel belangrijk. Het Alzheimer Café voorziet daarin.
Het Haags Alzheimer Café is elke tweede dinsdag van de maand geopend; van 19.30 uur tot 21.30 uur, in Het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5 (tegenover de Grote Kerk).
Mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis, de consumpties zijn zeer vriendelijk geprijsd. Een gastspreker van Alzheimer Nederland leidt het thema in. Na de pauze kunnen de bezoekers vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Tot 21.30 uur kunnen zij onder het genot van een drankje en sfeervolle pianomuziek napraten met andere bezoekers en hulpverleners

Het Alzheimer Café Den Haag is een samenwerkingsproject van WoonzorgCentra Haaglanden (WZH); Parnassia, psychomedische zorg, afdeling Preventie; Alzheimer Nederland, regioafdeling Haaglanden; en het Centraal Informatiepunt Ouderen (CIPO).

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht