Ingezonden persbericht


Persbericht BITO SYSTEMS

Ontwerp zelf de ideale BITO ERGO-opstelling voor uw werkplek in 3D.

BITO Systems stelt enkele hoogwaardige innovaties voor op Technishow

BITO Systems, producent en leverancier van magazijnstellingen en kunststofbakken, exposeert dit jaar op Technishow, de internationale vakbeurs voor industriële productietechniek die plaatsvindt in Utrecht van 9 tot 12 maart. Daar stelt BITO, naast het standaard productgamma van statische en dynamische stellingen, doorrolstellingen en kunststof bakken, een aantal hoogwaardige innovaties voor.

De belangrijkste innovatie is het nieuwe, modulaire werkpleksysteem BITO ERGO, waarmee opslag-, bevoorradingszones en assemblageplaatsen worden (her)ingericht. Het systeem bestaat uit metalen buizen die met koppelstukken verbonden worden. Ondanks de robuuste uitvoering is BITO ERGO bijzonder flexibel en montagevriendelijk. Zo is het mogelijk met een beperkt aantal bouwelementen, die hergebruikt kunnen worden, configuraties voor verschillende toepassingen op te stellen. Het systeem is te allen tijde uitbreidbaar. Het modulaire systeem is verkrijgbaar in drie versies: van afzonderlijke onderdelen tot volledige bouwpakketten of voorgemonteerde stellingen op maat. BITO stelt bovendien een softwarepakket ter beschikking waarmee de klant zelf zijn ideale opstelling in 3D kan ontwerpen.

Cees van Minnen, Sales Manager BITO Benelux: 'Op Technishow exposeren wij ons nieuw werkpleksysteem BITO ERGO. Dit flexibel en modulair systeem biedt oneindig veel mogelijkheden en vindt in elke branche en magazijn zijn toepassing. Hiernaast tonen wij ook een greep uit ons uitgebreid gamma aan opslagsystemen en kunststofbakken. Met meer dan 50 jaar ervaring in de sector van magazijnirichtingen, is een bezoekje aan onze stand altijd de moeite waard. Ook in de huidige economische tijden willen we bereikbaar blijven voor onze klanten en prospects. Technishow is hiervoor het ideale platform.'

BITO Systems exposeert op Technishow in hal 12, stand E116.

Voor foto's van het ERGO systeem kunt u terecht bij Isabelle Van Laethem: Isabelle@newsengine.be


- EINDE -

Over BITO Systems
BITO is reeds meer dan 50 jaar gespecialiseerd in magazijninrichting en in de productie van orderverzamelsystemen en hoogwaardig opslagmateriaal. BITO is zowel producent, als professionele partner wanneer het gaat om planning, realisatie en projectafwikkeling van totaalprojecten; van een complexe magazijninrichting bestaande uit verschillende opslagsystemen tot automatisch bediende installaties. Het uitgebreid productengamma van BITO omvat diverse stellingsystemen, doorrolsystemen, kunststof bakken , alsook verschillende producten en accessoires voor opslag-, werkplaats- en orderverzamelomgevingen. BITO Systems nv is het Benelux-filiaal van de gelijknamige Duitse producent van magazijninrichting. BITO heeft zich ontwikkeld tot één van de Europese marktleiders op het gebied van opslag- en orderverzamelsystemen en kunststofbakken. BITO heeft 16 filialen in Europa en breidt de laatste jaren verder wereldwijd uit. Als internationale groep telt BITO meer dan 700 werknemers. In 2008 haalde BITO een omzet van 150 miljoen euro. Voor BITO Systems Benelux bedroeg dit 10 miljoen euro.