Opening The Franc Novinc Art Exhibition in Boudewijngebouw Brussel

08/03/2010 10:46

Vlaamse Overheid

Mevrouw Anita Pipan, Ambassadeur van de Republiek Slovenië voor het Koninkrijk België en de heer Kris Peeters, Minister-president van de Vlaamse Regering, openen op dinsdag 9 maart de kunsttentoonstelling van Franc Novinc in Brussel.

Franc Novinc is een vaak bekroond en zeer gewaardeerd schilder uit Slovenië. Hij wordt beschouwd als een van de grondleggers van het "The New Landscape Painting" waarbij men de rijke Sloveense traditie in de landschapschilderkunst verrijkt door het gebruik van nieuwe, experimentele technieken en door de toevoeging van de artistieke verbeelding. De tentoonstelling bestaat uit 20 van zijn meest recente werken.

Slovenië en Vlaanderen onderhouden al geruime tijd - reeds voor de Sloveense toetreding tot de EU in 2004 - goede relaties. Sinds de ondertekening van het Samenwerkingsverdrag in 1998 zijn er meerdere samenwerkingsprojecten opgestart hetgeen de goede banden enkel maar heeft versterkt.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 26 maart 2010 in het Boudewijngebouw, Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel. De toegang is vrij.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel