Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 08.45 uur

Utrecht, 09-03-2010

Verdacht

IJSSELSTEIN Agenten hielden op maandagavond 8 maart twee jongens aan op verdenking van inbraak.

Rond 21.35 uur zag een getuige dat twee jongens op de Maassingel over de schutting bij een woning keken en er vervolgens overheen klommen. Hij had het idee dat zij weinig goeds in de zin hadden, belde 1-1-2 en gaf de locatie en het signalement van de verdachten door.

Agenten gingen ter plaatse en zagen het tweetal uit de brandgang komen. De twee, jongemannen van 19 jaar uit Nieuwegein, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Uit nader onderzoek bleek dat er niet bij de woning was ingebroken, dat er daar of in de brandgang geen verdachte goederen lagen en de twee jongemannen ook niets verdachts bij zich hadden. Omdat de verdachten niets ten laste kon worden gelegd, werden zij in vrijheid gesteld.

Fietser gewond

NIEUWEGEIN Een fietser raakte op maandagochtend 8 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.30 uur reed een 64-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Hindeweide in de richting van de Zebraweide. Op de kruising met de Moeflonweide zag hij een voor hem van rechts komende 48-jarige fietser uit Nieuwegein over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De fietser werd in de flank aangereden en viel op de motorkap van de auto. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Auto van dijk

NIEUWEGEIN Een automobilist reed op maandagochtend 8 maart van de dijk af en sloeg over de kop. Hij raakte lichtgewond.

Een automobilist (gegevens nog onbekend) reed rond 07.50 uur over de Lekdijk Oost in de richting van Tull en t Waal. In de bocht na de Beatrixsluizen raakte hij vermoedelijk door de gladheid van de weg. De auto reed de dijk af, sloeg tweemaal over de kop en kwam vijf meter lager tot stilstand. De automobilist kon op eigen kracht uit de auto komen en belde zelf de politie. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Hij had wel pijn aan zijn knieën, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De auto is door een takelbedrijf de dijk opgetakeld en weggesleept.