Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 08.45 uur

Utrecht, 09-03-2010

Inbrekers

LINSCHOTEN Aan het begin van de nacht werden twee inbrekers op heterdaad betrapt.

Rond 01.10 uur werden de bewoners van een woning aan de Schagen wakker van gerommel bij de voordeur. De bewoners keken vanaf de eerste verdieping uit het raam en zagen een inbreker hun woning inlopen. De bewoner gaf een schreeuw, waarna hij twee inbrekers de woning uit zag rennen.

De bewoner belde 1-1-2 en gaf het signalement en de looprichting van de verdachten door. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en zetten een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. De verdachten hadden nog geen kans gezien iets te stelen.

De verdachten waren twee jongens met een lichtgetinte of blanke huidskleur, 16-20 jaar oud, ± 1.70 meter en beiden droegen donkere kleding, waaronder een sweater of jas met capuchon.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die de verdachten op of in de omgeving van de Schagen hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Huiselijk geweld

MONTFOORT Een agressieve man werd op maandagavond 8 maart met de hulp van een politiehond opgespoord.

Rond 20.55 uur kreeg de politie de melding van huiselijk geweld in een woning in Montfoort, maar dat de verdachte de woning inmiddels had verlaten. Kort daarna kwam de melding dat de man terug en bijzonder agressief was. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse, maar bij aankomst bleek de verdachte, een 35-jarige man uit Montfoort, al te zijn verdwenen. De vrouw, 26 jaar oud en afkomstig uit Montfoort, was lichtgewond geraakt en deed aangifte van mishandeling.

Omdat de auto van de verdachte nog in de buurt stond, stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond. Zijn neus liet hem niet in de steek en de hond spoorde de verdachte op. Hij werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.