Ministerie van Defensie

Burgemeester Rotterdam bezoekt marinierskazerne

8 maart 2010, 23.58 uur

Burgemeester Aboutaleb (2e van re) tijdens zijn werkbezoek op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is vanmiddag op werkbezoek geweest bij de Van Ghentkazerne in zijn stad. Aboutaleb maakte nader kennis met dit deel van de krijgsmacht en liet zich informeren over de activiteiten van de marinierskazerne.

De marinierskazerne heeft al jaren een bijzondere en historische band met de stad Rotterdam en is het facilitair steunpunt voor het Mariniers Opleidingscentrum (MOC), de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Mariniersmuseum aan de Wijnhaven. Daarnaast wordt vanuit de Van Ghentkazerne de mariniersbijdrage aan tal van activiteiten in de stad georganiseerd, zoals de jaarlijkse kranslegging bij het mariniersmonument op het Oostplein en de Wereldhavendagen.

De burgemeester werd ontvangen door commandant Van Ghentkazerne, tevens plaatsvervangend commandant Korps Mariniers, kolonel Ruud Hardenbol. De commandant van het Mariniers Opleidingscentrum, luitenant-kolonel Peter Jan de Vin, assisteerde daarbij. Aboutaleb kreeg een toelichting op de lopende mariniersopleidingen en de geplande publieksactiviteiten van het Korps Mariniers. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding over de kazerne.