Nieuwe rugkliniek helpt Nederlanders van hernia af

09/03/2010 09:15

NedSpine

Ede, 09 maart Sinds 1 januari 2010 heeft Nederland een nieuwe zelfstandige rugkliniek. De kliniek NedSpine in Ede is het initiatief van de orthopedisch chirurgen Dr. George Homminga en Hein van de Weijer, specialisten in het uitvoeren van wervelkolomchirurgie met behulp van minimaal invasieve technieken.

Deze chirurgen willen met hun kliniek nieuwe mogelijkheden bieden aan patiënten met aandoeningen als hernia, kanaalstenose en wervelverschuiving.

Na de operatie in één dag weer thuis

De brede ervaring die de chirurgen van NedSpine met minimaal invasieve technieken hebben opgedaan, bieden patiënten met rugklachten grote voordelen. Operaties van hernia en kanaalstenose worden uitgevoerd met behulp van een buisje, dat voldoende ruimte biedt om een microscopisch kleine camera, verlichting en instrumenten op de operatieplek te brengen. Om het buisje te plaatsen, hoeft alleen maar een kleine incisie gemaakt te worden. Dat betekent minder schade aan huid en spieren. Het buisje gaat tussen de spieren door, waardoor ze intact blijven. Deze zogeheten sleutelgattechniek vermindert ook de kans op infecties omdat de instrumenten niet in aanraking komen met de huid. Dat alles maakt de operatie voor de patiënt minder belastend. Meestal kan de patiënt al na één dag weer naar huis. De techniek geeft bovendien minder pijn en draagt bij aan een sneller herstel.

Een kleine ingreep met grote mogelijkheden

Niet alleen voor hernia (het uitpuilen van de kern van een tussenwervelschijf) en kanaalstenose (vernauwing van het wervelkanaal) biedt de nieuwe techniek uitkomst. Bij NedSpine wordt minimaal invasieve techniek ook toegepast bij de behandeling van wervelverschuiving (spondylolisthesis). Instabiele wervels die zenuwpijn veroorzaken, worden bij deze behandeling aan elkaar vastgezet, waardoor ze niet meer kunnen verschuiven. Computernavigatie is daarbij een belangrijk hulpmiddel.

Verzekerde zorg

NedSpine heeft inmiddels met enkele grote verzekeraars een contract afgesloten en te verwachten is dat de andere verzekeraars gaan volgen.

Dit betekent dat in principe alle patiënten welkom zijn en zij er van uit kunnen gaan dat, omdat het verzekerde zorg betreft, de vergoeding door NedSpine wordt afgewikkeld met de verzekeraar en patiënten zich daar geen zorgen over hoeven te maken.

Betere en snellere service aan de patiënt

Op het gebied van "state-of-the-art" operatietechniek, maar ook ten aanzien van ontvangst, begeleiding en nazorg wil NedSpine een innovatief alternatief bieden voor de reguliere zorg die aan rugpatiënten geboden wordt. De kliniek draait inmiddels op volle toeren en de eerste klanten hebben al uiting gegeven aan hun tevredenheid. Wie rugklachten heeft of om andere redenen geïnteresseerd is in NedSpine vindt volop informatie op www.nedspine.nl.





http://www.nedspine.nl